[php] zmienne i obrazki

0

Witam!

  1. Jak sprawdzic ile znakow jest w zmiennej?
  2. Jak wygenerowac obrazek z napisem z tablicy?

Pozdrowienia,
Tyglysek

Remember: Beware of Passwd Team <- Reklama :)

//pisz prefixy bo my nie wróżki! - m.M

0

JS
1)

var ab = "abcde";
var dlugosc = ab.length; //dlugosc = 5
0

Ja potrzebuje tylko php i nic innego. To ma byc wykorzystane w taki sposób:

jezeli ilosc znakow w $zmienna = 0 to wywal message a jak nie to wykonaj ...

Takie coś. Pozdro.

// no to z łaski swojej byś od razu napisał o jaki język chodzi!!!!!! - ŁF

0

nie żartuj, nie słyszałeś o funkcji strlen? ściągnij sobie manual, tam jest wszystko, częściowo nawet po polsku. generowanie obrazków jest tam również opisane.

0

nie zartuje ok juz sie biore do roboty :)
danke

0
 $length=strlen($text);
 if(!$length>0) print('Brak textu!');   

Tabela np.

$obraz=array();
 $obraz[]=array('rys1.jpg', 'Opis pierwszy');
 $obraz[]=array('rys2.jpg', 'Opis drugi');

Potem możesz to pograć za <ort>pomocom </ort>html'a(IMG), albo wygenerować przez PHP, ale nie łapie co ty chcesz :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1