[PHP] Zmienne w sesjach

0

Mam taką sytuację:

W pliku login.php inicjuje sesję:

session_name("typer");
session_start();
session_register("username");
$username=$_login;

Jakich instrukcji musze uzyc żeby zmienną username odczytac w pliku profil.php?

0

chyba tylko $_SESSION['username']=costam a odczytywać echo $_SESSION['username'];

0

Próbowałem i nadal odwołując sie do tej zmiennej otrzymuje puste pole :/
Linijkę session_register("username"); mam zostawic??

0

ja tam sesji nie kapuje i nigdy się nie zajmowałem
zawsze daje:

session_start();
$_SESSION['cos']='cos';

a w drugim.php

session_start();
echo $_SESSION['cos'];

i mi działa wszędzie więc się nie zgłębiałem jak powinno być naprawdę

0

Zrobilem jak mówisz, wszytsko dziala, ale teraz mi wywala komunikat:
Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at e:\internet\home\localhost\www\profil.php:7) in e:\internet\home\localhost\www\profil.php on line 86

:/

Próbowałem sie wbic do Ciebie na gg... :)

0

no tu taka sama zasada jak przy Header czy setcookie - nie może nic przed tym być - oh kurde zapomniałem że mam gg :P

0
soldan napisał(a)

Mam taką sytuację:

session_name("typer");
session_start();
session_register("username");
$username=$_login;



session_start();
$username=$_login;
session_unregister("username");
session_register("username");

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1