Logowanie nie działa na serwerze produkcyjnym

0

Hej,

mam pytanie. Dlaczego po przerzuceniu na serwer dhosting plików z aplikacji nie działa mi logowanie? Na localhost działa jednak już odpalając stronę nie chce. Strona się tylko odświeża, akcja w ogóle nie trafia do kontrolera.

{# templates/login/login.html.twig #}
{% extends 'base.html.twig' %}

    {# ... #}
    
    {% block body %}
        <div class="m-auto text-center">
            <div class="py-12 border-gray-200">
                <h1 class="text-6xl pt-12 pb-8">
                    Login
                </h1>
                {% if error %}
                    <div>{{ error.messageKey|trans(error.messageData, 'security') }}</div>
                {% endif %}
    
                <form action="{{ path('app_login') }}" method="post">
                    <div class="mb-6">
                        <label class="block text-gray-800 required" for="username">Email</label>
                        <input class="border rounded-md" type="text" id="username" name="_username" value="{{ last_username }}">
                    </div>
    
                    <div class="mb-6">
                        <label class="block text-gray-800 required" for="password">Password:</label>
                        <input class="border rounded-md" type="password" id="password" name="_password">
                    </div>
    
                    {# If you want to control the URL the user is redirected to on success
                    <input type="hidden" name="_target_path" value="/account"> #}
                    <input type="hidden" name="_csrf_token" value="{{ csrf_token('authenticate') }}">
                    <button type="submit" class="uppercase mt-15 bg-blue-500 text-gray-100 text-lg w-1/6 font-extrabold py-4 px-4 rounded-3xl">
                        Login
                    </button>
                </form>
            </div>
        </div>
    {% endblock %}

nie mam pomysłu co to może być.
Korzystam z symfony6 (w zasadzie to dopiero początki moje), APP_ENV też mam ustawione na prod.

Może ktoś się spotkał już z takim problemem?
dodam że logowanie tworzyłem za pomocą make:controller User

0

konfiguracja serwera, uprawnienia do folderów/plików

0

Uprawnienia na katalog var sprawdź. Tam się musi utworzyć cache na wszelką konfigurację.

0
jurek1980 napisał(a):

Uprawnienia na katalog var sprawdź. Tam się musi utworzyć cache na wszelką konfigurację.

niestety to nie uprawnienia, zmieniłem wszystkim plikom na 644 a folderom na 755 i nic nie pomogło

0

Dobra, to opisz dokładnie sposób wdrożenia. Composer install był?. Zrób z konsoli php bin console cache:clear W katalogu var/logs powinieneś mieć logi apki. szukając błędu daj na ten katalog 777 i zobacz czy ruszy, a potem patrz po użytkownikach i zmień jak ruszy. Jak problem z logowanie to sprawdź też w config co masz jako session driver, domyślnie chyba był plik, ale może coś przestawiłeś.

0
jurek1980 napisał(a):

Dobra, to opisz dokładnie sposób wdrożenia. Composer install był?. Zrób z konsoli php bin console cache:clear W katalogu var/logs powinieneś mieć logi apki. szukając błędu daj na ten katalog 777 i zobacz czy ruszy, a potem patrz po użytkownikach i zmień jak ruszy. Jak problem z logowanie to sprawdź też w config co masz jako session driver, domyślnie chyba był plik, ale może coś przestawiłeś.

composer zainstalowany, wyczyszczenie cache też nic nie pomaga, uprawnienia podniosłem na wszystkim i dalej mimo tego brak logowania. Po próbie zalogowania nawet mi nie pokazuje że np jest błędnie wprowadzone hasło, nie loguje się, tylko się strona odświeża i nic więcej. Pisałem już do hostingu żeby sprawdzili ze swojej strony i jednak u nich wszystko ok. Korzystam z dhosting. Dalej jeśli odpalam na localhost to wszystko działa poprawnie a jak na serwerze to nie loguje i nie przetrzymuje sesji.

0

No to powinieneś mieć jakieś błędy w logach. Logi są czyste? Zero błędów? Co masz ustawione jako session driver w pliku konfiguracyjnym?

0
jurek1980 napisał(a):

No to powinieneś mieć jakieś błędy w logach. Logi są czyste? Zero błędów? Co masz ustawione jako session driver w pliku konfiguracyjnym?

zadziałało mi, okazało się że czyszczenie cache przez ssh nie pomagało, jednak kiedy wywaliłem cały folder cache to zadziałało. Dzięki wielkie za pomoc :)

0

To tylko zmień teraz 777 z wszystkiego na właściwe.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1