zmiany w plikach django na serwerze produkcyjnym

Odpowiedz Nowy wątek
2013-01-04 21:50

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 2 godziny temu

Lokalizacja: Kraków

0

Witam,
mam problem.

Jak w tytule tematu, gdy zmieniam cokolwiek w plikach zmiany nie są widoczne, mam hosting linuxpl, jak zrobić, żeby zmiany były widoczne? apache sobie nie dam rady zrestartować.

jest możliwość czyszczenia cache? czy jakiś inny sposób, proszę o rady...


Pozostało 580 znaków

2013-01-04 21:55

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 5 miesięcy temu

1

Do shela masz pewnie dostęp... ubij z top procesy pythona z których django korzysta - to jest jedna opcja, która zawsze działa. Druga, to spróbuj zrobić touch na pliku cgi czy wscgi (startowy dla django) - uaktualnia czas modyfikacji tego pliku - chociaż nie wiem czemu to mi nie zawsze chce zadziałać.


Pozostało 580 znaków

2013-01-04 22:11

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 2 godziny temu

Lokalizacja: Kraków

0

w top nie widzę pythona (mam ssh, ale ja mam tam hosting witualny, a nie żaden dedykowany, ani resseler, więc może nie mam dostepu?)
co do metody z touch, dałem touch na plik wsgi.py (przy tworzeniu projektu sie utworzyl), ale bez rezultatu


Pozostało 580 znaków

2013-01-04 22:24

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 5 miesięcy temu

1

ok, myślę skrótami, a nie wiem jak to masz podpięte... masz w top ten plik wsgi.py? albo jeśli masz to inaczej podpięte mogą to być pliki z rozszerzeniami .cgi, .fcgi - ubij je... ;)

najwyżej później zobaczę jakie są ustawienia dla django na tym serwerze...


Pozostało 580 znaków

2013-01-04 22:29

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 2 godziny temu

Lokalizacja: Kraków

0

nie mam tam zbyt wiele do ubicia, screen:
user image


edytowany 1x, ostatnio: JrQ-, 2013-01-04 22:30
A z ciekawości - odpal stronę z przeglądarki i zobacz co się pojawi w top.... Zajrzę później na linux.pl jak będę miał chwilkę i zobaczę jak to jest podpięte - można to różnie zrobić... - madmike 2013-01-04 22:33
nic sie nie zmienia - JrQ- 2013-01-04 22:37
ok, spróbuję później zobaczyć na linux.pl jak oni to mają podpięte... - madmike 2013-01-04 22:38
Powiem Ci, że nie wiem jak to inaczej zrobić niż poprzez wpisanie touch wsgi.py - oni mają mod python, ja na tym nie miałem strony, a szukając info, jedyne jakie znalazłem bez restartu serwera to właśnie touch wsgi.py - madmike 2013-01-04 23:36
pisalem z supportem, musze przejsc na mod_wsgi - a to troche potrwa, bo admin musi dodac tam wpis u nich, coz - czekam, jak cos to pomecze Was jeszcze troche, dzieki za zainteresowanie madmike! - JrQ- 2013-01-04 23:52
eh, opisałem problem poniżej, z mod_wsgi też nie idzie mi tak łatwo, może ktoś wie jak pomóc? - JrQ- 2013-01-06 12:05

Pozostało 580 znaków

2013-01-06 12:04

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 2 godziny temu

Lokalizacja: Kraków

0

kontynując temat, dalej mam problem z deployem aplikacji, tym razem korzystając z mod_wsgi, sprawa dotyczy linuxpl

co zostało zrobione? dodany został alias w konfiguracji serwera, dokładniej mówiac alias wskazujacy na plik wsgi.py dla mojej domeny

i gdy wrzucam taki kod do pliku wsgi.py i wchodzę z mojej domeny to działa

def application(environ, start_response):
    status = '200 OK'
    output = 'Hello World!'

    response_headers = [('Content-type', 'text/plain'),
                        ('Content-Length', str(len(output)))]
    start_response(status, response_headers)

    return [output]

ale, gdy ustawiam tam

import os
import sys

os.environ['DJANGO_SETTINGS_MODULE'] = 'mysite.settings'

import django.core.handlers.wsgi
application = django.core.handlers.wsgi.WSGIHandler()

to już otrzymuje:

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

co może być przyczyną? dodam, że swoją aplikację mam w katalogu, a plik mysite.settings znajduje sie w tym samym katalog co wsgi.py


Pozostało 580 znaków

2013-01-06 13:46

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 5 miesięcy temu

ok, serwer wypisuje tylko "ogólny" błąd... tu nie mam apache, a nie chcę pisać bzdur jak te błędy sobie można wyłapać na tym serwerze - mogę to sprawdzić najwcześniej wieczorem...

tak na szybko, spróbuj sobie po importach w pliku wsgi.py wsadzić dwie linijki:

sys.path.append('PEŁNA_ŚCIEŻKA_DO_CAŁEGO_PROJEKTU')
sys.path.append('PEŁNA_ŚCIEŻKA_DO_KATALOGU_Z_WSGI.PY')

daj w settings.py DEBUG = True, potem touch wsgi.py i spróbuj stronę wyświetlić ponownie... może pomoże, jak nie to zobaczymy później ;)

BTW: jaka wersja django?


Oczywiście wpisz tam poprawne ścieżki, takie jakie masz na serwerze ;) - madmike 2013-01-06 13:52
ruszyło!! dzięki, mam teraz błędy typowo 'djangowe', a nie 500, wiec powinno byc ok - dzieki jeszcze raz - JrQ- 2013-01-06 17:58

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0