PREFIXy - piszcie [JS] lub [PHP] lub [HTML]

1

<font size="18">APELUJĘ DO FORUMOWICZÓW:
PISZCIE PREFIKSY</span>
To jest szczególnie zaniedbywane w tym dziale.

// a ja <font size="18">proszę o odróżnianie Javy od JavaScriptu</span>, bo jak widzę posta jak ten, to mnie szlag trafia - ŁF

0

mógłbym prosić o jakieś argumenty?

To ja zmieniłem temat, więc ja podam argument.

Totalnie nie znam się na PHP, ale bardzo lubię JS. I jak widzę takie tematy jak: "tablica", "małe litery na duże", "Dopisywanie" i inne tego typu, to muszę wejść i przeczytać, aby wiedzieć, czy to JS czy PHP. W jednym przypadku staram się odpowiedzieć, a w drugim omijam pytanie szerokim łukiem.

Czy taki argument wystarczy?

[<font color="red">edited</span>]
ło matko, tak nieaktualny post a wisi na samej górze [green]
sytuacja nieco się zmieniła, tera zarabiam na życie w PHP [green] - ale argument dla prefixów nadal aktualny :)

0

Ludzie piszcie prefixy bo to znacznie ułatwia korzystanie z forum.

Jeżeli nie wiesz co to jest PREFIX to najpierw poszukaj gdzieś informacji na ten temat a dopiero póżniej utwórz temat!!!

Jak zobaczę że ktoś nie pisze prefixów to upomnę go w losowo wybrany sposób!!!

Prosiłbym również o pisanie prefiksów przed tematem a nie za, można wtedy szybciej zorientować się co i jak na forum!!!

Wiem że i tak większość oleje to co napisałem ale dziękuję tym którzy się do tego stosują!!!

0

No i znowu to samo. Ludzie! Czy wy się kiedyś nauczycie że koduje się kod za pomocą <.code> albo <.php>?! Do tego ostatnio praktycznie żaden temat nie ma wymaganych tagów!

No i znowu co drugi temat ma tagi. Będę wam uświadamiał jakie to ważne aż wreszcie zaobserwuję zmiany.

// prędzej umrzesz. ze starości. - Ł

1

A może dorobić listboxa przy wpisywaniu tematu z wyborem: php/html/css/js/java/etc/ i wymuszać na użytkowniku wybranie jednego z listy? Problem by nie miał wtedy miejsca.

0

No właśnie... Może któryś z administratorów zrobiłby coś w tą stronę? To nie jest czynność trudna.

0

@Demonical Monk: SOA na tym forum - sciagnij zrodla Coyote, popraw, wyslij do ktoregos z administratorow i bedzie dobrze :)

0

Drobna uwaga: dawno temu (trzy lata jakieś) dyskutowaliśmy o przymuszaniu użytkowników do prefiksów. http://4programmers.net/Forum/197277?h=prefiksy#id197277

Polecam do przemyślenia, ewentualnie ponowienia wątku prefiksów w Społeczności albo Coyote. Niestety Coyote nie dysponuje funkcją dzielenia tematu jak phpBB, więc dyskusji stąd nie mogę wydzielić do oddzielnego wątku i przenieść ;-)

0

Jak tak jesteście do tego nastawieni to... Chociaż JSowe zabezpieczenie które szukałoby JAVA, PHP, HTML i innych na pewno by się przydało i wtedy nie byłoby problemu z tym że ktoś konstruuje nazwy tak:
[JS/HTML] Div nad tabelą
albo tak:
Div nad tabelą w HTMLu
Bo wszystkie możliwości by wykrywało.

// java ma swój, osobny dział ... - n
// ups... gafa. - DM

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1