Eksport wyglądu strony do *png *jpg

0

Witam,
Mam pytanie, czy dałoby sie w jakikolwiek sposob wyeksportowac stronę do zdjęcia. Czyli podając linka do strony np. w linku ?website=adres skrypt pobierze kod strony i zachowując rozłożenie i wygląd wyeksportuje ten wygląd do formatu zdjęcia. Czyli utworzy takie okno poglądowe strony.

Dziękuję z góry za pomoc

0

Nie rozumiem trochę jak to zrobić. Jest coś w php do tego, bo tak szukam i szukam.... :/

0

Weź wyszukaj po: website screenshot api
np. https://screenshotlayer.com/ tam jakieś api dają to sprawdź, albo inne weź.

0
KrisKros123 napisał(a):

Nie rozumiem trochę jak to zrobić. Jest coś w php do tego, bo tak szukam i szukam.... :/

W PHP nie. Z pomocą PHP możesz sobie pobrać jedynie goły kod źródłowy strony. Przedstawione narzędzia wymagają JS.

0

Z poziomu PHP może kontrolować inne procesy które mu to wykonają, teraz nawet chyba za bardzo nie trzeba żadnych bibliotek, i można to z linii komend przy pomocy firefoxa robić....

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1