Wątek przeniesiony 2019-03-10 11:03 z przez Patryk27.

Pobieranie danych z bazy danych do aplikacji

Odpowiedz Nowy wątek
2019-03-10 08:49
0

Witam, chciałbym zrobić stronę działającą w poniżej określony sposób:
-W bazie danych znajdują się trzy tabele.
-Dwie tabele wyglądają tak:
| id name | | sname id |
| 1 szkoła | | zawód 4. |
-A trzecia jest łącząca:
| id sid |
| 1 4 |
-Danych jest więcej ale wypisuje tylko po jednym żeby nie zaśpiewać tutaj.
-Na początku strona ma pobrać 'name' w postaci List Box z tym nie ma większego problemu.
-Potem wybrany element w tym wypadku 'szkoła' po wciśnięciu buttona ma wyświetlić się wynik w postaci 'sname' czyli tutaj 'zawód'.
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

edytowany 2x, ostatnio: Patryk27, 2019-03-10 11:04

Pozostało 580 znaków

2019-03-10 11:03
0

Z czym konkretnie masz problem?

Nie wiesz jak połączyć się z bazą danych?
Nie wiesz jak utworzyć tabele?
Nie wiesz jak pobrać dane do PHPa?
Nie wiesz jak zrobić w PHPie list box?


Pozostało 580 znaków

2019-03-10 11:22
0

Nie wiem jak pobrać te dane do PHP. Przepraszam że nie napisałem jestem nowy na forum.

Pozostało 580 znaków

2019-03-10 11:23
0

Próbowałeś szukać w internecie informacji pod słowami kluczowymi php mysql tutorial?


Pozostało 580 znaków

2019-03-10 11:30
0

Próbowałem ale nie znalazłem odpowiedzi na tego typu pytanie, dlatego sam je zdaję.

Pozostało 580 znaków

2019-03-10 11:35
0

Na Wikibooks jest jeden z tutoriali (po polsku), gdzie opisują krok po kroku jak właśnie pobrać dane do PHPa - czy czegoś tam brakuje?


Pozostało 580 znaków

2019-03-10 11:42
0

Moim problemem jest w głównej mierze moment w którym po wciśnięciu buttona mają się pobrać wyniki o odpowiednim ID. Nie wiem jak to zrobić. Proszę o pomoc, bo jest mi to bardzo potrzebne.

Pozostało 580 znaków

2019-03-10 11:44
1

Niestety ani nie siedzę obok Ciebie, ani nie widzę Twojej aplikacji, ani nie mam szklanej kuli - musisz zadać konkretne pytanie.
Nie wiesz jak co zrobić?


edytowany 2x, ostatnio: Patryk27, 2019-03-10 11:45

Pozostało 580 znaków

2019-03-10 12:00
0

Po wciśnięciu buttona pobranie wyniku o tym samym ID opisałem to w moim pytaniu narysowałem 3 tabelki, takie same mam w bazie danych. Z jednej tabeli dane są pobierane do List Boxa i nazwy szkół i zawody mają przypisane ID. Trzecia tabela służy do łączenia obydwu łączy je za pomocą ID z tabeli szkół i zawodów. Użytkownik wchodząc na stronę ma wybrać zawód i potwierdzić to buttonem po jego wciśnięciu mają pojawić się wyniki w postaci szkół. Nie wiem jak zrobić ten kod.

Pozostało 580 znaków

2019-03-10 12:01
0

Czyli jak pobrać dane o odpowiednim ID.

edytowany 1x, ostatnio: Projekt Edukacyjny Strona, 2019-03-10 12:01

Pozostało 580 znaków

2019-03-10 13:14
0

Ok, czyli mając jakieś id nie wiesz, jak pobrać odpowiadający wiersz z bazy danych, tak?


edytowany 1x, ostatnio: Patryk27, 2019-03-10 13:14

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 0, botów: 1

Robot: CCBot