Pobieranie danych z bazy.

0

Cześć.
Pierwszy raz podchodzę do pobierania danych z bazy danych (H2) i napotkałem na błąd, którego nie jestem w stanie obejść. Mianowicie po zalogowaniu zamiast pokazać profil użytkownika wyskakuje mi Whitelabel Error Page i nie wiem w czym tkwi błąd.

https://github.com/DanielLach[...]skWeb/tree/master/TaskManager

0

Spróbuj zmienić tutaj to GetMapping na jakikolwiek inny adres. Jedno "login" przecież już masz nad inną metodą.

@GetMapping("/login")
    public String showProfilePage(Model model, Principal principal) {

        String email = principal.getName();
        User user = userService.findOne(email);

        model.addAttribute("tasks", taskService.findUserTask(user));

        return "table";
}
0

Zmieniłem, ale bez zmian.
Na stronie pojawia się coś takiego: This application has no explicit mapping for /error, so you are seeing this as a fallback
Czy coś takiego może powodować brak strony error?

0

Zobacz w konsoli springa czy jakiś wyjątek leci.

0

Jest tylko to:
WARN 39524 --- [ restartedMain] org.thymeleaf.templatemode.TemplateMode : [THYMELEAF][restartedMain] Template Mode 'HTML5' is deprecated. Using Template Mode 'HTML' instead.
Po próbie wejścia na stronę użytkownika w konsoli wszystko gra, czyli chyba gdzieś musiałem pokręcić logikę działania.
EDIT.
Kiedy przechodzę na profil użytkownika od razu po zarejestrowaniu się, wszystko działa. Czyli chyba coś nie tak z kontrolerem logowania.

0

Wypisz gdzieś sobie login aktualnie zalogowanego. Albo debuguj kontroler tej tabeli co tam się dzieje ze zmienna email.

EDIT

Przejrzałem Twój kod i jestem pod wrażeniem :) Że to w ogóle działa.

Gdzie konfigurujesz repozytoria, serwisy i wstrzykiwanie zależności? Nie widzę ani pliku konfiguracyjnego, ani adnotacji. W klasie User masz wstrzyknięte repozytorium ale w Task już nie. Repozytoria też nie mają adnotacji.

0

Dobra spostrzegawczość. Szczerze, to nie wiem jakim cudem przegapiłem coś takiego jak adnotacje. Chyba mały staż przy programowaniu robi swoje...
Masz na myśli plik konfiguracyjny Spring MVC?

0

Nie. Mam na myśli plik, gdzie konfigurujesz takie rzeczy jak np. serwisy. Jeśli wybierzesz konfigurację przez adnotację to nie musisz konfigurować w pliku java ew xml. Poczytaj o sposobach konfiguracji.

0

Znasz może jakąś stronę, gdzie można to sensownie obadać lub mógłbyś podać profesjonalną nazwę? Szczerze, to pierwszy raz o tym czytam.

0

Generalnie komponenty możesz konfigurować za pomocą adnotacji nad klasami, za pomocą pliku xml, np. web.xml albo za pomocą klasy Javy dodając adnotację @Configuration o ile dobrze pamiętam, każdy sposób ma swoje wady i zalety. Dla mnie najwygodniejsze jest używanie adnotacji, ale np. jest kilka rzeczy, który za ich pomocą nie ustawisz, a za to ustawisz je np. konfigurując w xml-u.

Tu masz xml: https://www.tutorialspoint.co[...]ng/spring_bean_definition.htm

Tutaj konfiguracja za pomocą klas: https://www.tutorialspoint.co[...]_java_based_configuration.htm

A tutaj adnotacjie: https://docs.spring.io/spring[...]3/reference/html/ch04s11.html

Najlepiej odpal sobie jakiś tutorial.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0