Nazewnictwo.

Odpowiedz Nowy wątek
2018-11-01 20:57
tes
0

Witam,
Takie szybkie pytanie, jesli mam klase abstrakcyjną, to dodawać do nazwy te słowa? Np AbstractClass / ClassAbstract , CośTamInterface, InterfaceCośTam? Jak najlepiej je to nazywać?

Pozostało 580 znaków

2018-11-01 21:04
0

Nie ma takiej potrzeby. Zamiast tego nazywaj klasy abstrakcyjne w sposób abstrakcyjny np. Samochod. Dopiero klasy dziedziczące po takim bycie nazywaj wg specjalizacji np: public class Volvo : Samochod. Tutaj od razu widać, że Samochod jest abstrakcją, a Volvo specjalizacją.

Co do interfejsów to bywa różnie. W C# istnieje zasada by dopisywać przedrostek I ale np. w Jawie ta zasada nie obowiązuje.

edytowany 3x, ostatnio: grzesiek51114, 2018-11-01 21:06

Pozostało 580 znaków

2018-11-01 21:07
tes
0

dzięki!

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0