[PHP] ping po php na konkretny port

0

Hej,

Chce zrobić ping po php na konkretny port

No i robię tak jak poniżej.

Cały czas mi pokazuje, że działa nawet jak wyłączę usługę na tym porcie.

Dlaczego? Bo nie mam już pomysłu.

<?php
$fp = @fsockopen( 'udp://127.0.0.110', 12871, $errno, $errstr, 30 );
if ( !$fp )
{
  echo 'Blee';
}
else
{
  echo 'DZIAŁA :)';
}
?>

Serwer ma te porty otwarte dla udp i tpc zatem.

0

Nie ma czegoś takiego jak "ping na konkretny port".

Oprócz tego wykorzystujesz UDP, więc nie powinieneś się dziwić - masz wielkie czerwone ostrzeżenie w dokumentacji na ten temat.

0
Patryk27 napisał(a):

Nie ma czegoś takiego jak "ping na konkretny port".

Oprócz tego wykorzystujesz UDP, więc nie powinieneś się dziwić - masz wielkie czerwone ostrzeżenie w dokumentacji na ten temat.

Hmm... zatem może jakaś podpowiedź jak to zrobić?
Ciekawe jak to robi: gametracker

0

zmieniłem na tcp
usługa działa a on sypie error
Warning: fsockopen(): unable to connect to tcp://127.0.0.110:12871 (Connection refused) in /var/www/html/s1.php on line 177
Blee

0

Jeśli usługa działa na UDP, nie połączysz się do niej przez TCP.
Wiesz w ogóle z czym chcesz nawiązać połączenie, czy tak sobie zgadujesz? ;-p

0
Patryk27 napisał(a):

Jeśli usługa działa na UDP, nie połączysz się do niej przez TCP.
Wiesz w ogóle z czym chcesz nawiązać połączenie, czy tak sobie zgadujesz? ;-p

Zgaduje.. bo generalnie jest to serwer gry i chyba tak ani tak nie zrobię nasłuchu bo usługa nie działa na tym protokole.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1