Odczyt obrazka z www

Odpowiedz Nowy wątek
2015-01-26 11:23
karlik1
0

Chcę pobrać z każdej strony www główny obrazek, to wszystko! Mam tylko linki do tych stron. Ktoś ma jakiś skuteczny skrypt czy pomysł ?
Na przykąłd niech ktoś wyciagnie obrazek z tej strony:

http://www.dex.suzuki.pl/

Pozostało 580 znaków

2015-01-26 11:56
0

Ktory obrazek?? jak rozpoznajesz te obrazki?? msuialbys pisac skrypt i regulki dla kazdej strony osobno, bo czasem glowny obrazek jesttlem bannera a czasem zdjeciem. ogolnej reguly nie ma.

Pozostało 580 znaków

2015-01-26 11:59
karlik1
0

No właśnie, z założenia ten największy rozmiarowo obrazek, jeśli okazałoby się, że nie należy do głównych zdjęć strony, to trudno, ale w większości przypadków, tak powinno być... swoją drogą tu widać jaki jest porządek w sieci, gdyby były standardy dla wszystkich typu Open Graph, byłoby prościej, ale nie...

Pozostało 580 znaków

2015-01-26 12:05
0

Tak, byłoby prościej pisać boty kradnące zdjęcia :p

zapoznaj się z kodem strony, zapoznaj się z selektorami CSS albo xpath, następnie użyj jakiejś biblioteki do parsowania DOM w PHP i sobie ogarnij ten obrazek.

Chyba, że główny obrazek ma jakieś ID/klasę, która pozwoli go regexpem wybrać.


Pozostało 580 znaków

2015-01-26 12:12
0

albo jechac po calosci i pobiearc wszystko obrazki ze strony (ew. wszystkie z headera) i sprawdzac ich wielkosc. oczywiscie obrazek MUSI byc najwiekszy, wtedy mozna go wylapac ;) takie letnie dywagacje, ogolnie sadze ze cos tu jhest nie tak

Pozostało 580 znaków

2015-01-26 12:22
karlik1
0

inaczej "dzek69", bo chyba nie rozumiesz- chodzi mi stworznie poziomego sliderka, gdze wg. okreslonych linków, wyświetlałbym tak jakieś zdjęcia, to wszystko, coś co określałoby daną stronę, nie intersuje mnie pobranie zdjęć z danych stron.

Mam nadzieję,. że jest to teraz jasne.

Pozostało 580 znaków

2015-01-26 15:52
0

Najpierw chcesz wyciągać obrazek ze strony, teraz zaprzeczasz? Bo chyba, że znalezieniem slidera do jQuery nie masz problemu?

Może od początku, od A do Z - co ty w ogóle robisz i jaki to ma związek z tym co pisałeś wcześniej? pełnymi zdaniami, nie oszczędzaj nam informacji


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0