Formularz - problem z wyświetleniem danych

0

Witam

Jestem nowy na forum, więc proszę o wyrozumiałość.

Napisałem formularz rejestracyjny i nie potrafię zrobić tak by po sprawdzeniu czy nie ma błędów(u mnie: error1, error2, error3, itd.) podczas wypełniania pól wyświetliło mi te wszystkie dane w tabelce pod formularzem.

<?php

$login = $_POST['login'];
$haslo = $_POST['haslo'];
$imie = $_POST['imie']; 
$nazwisko = $_POST['nazwisko'];
$adres = $_POST['adres'];
$kod = $_POST['kod'];
$miejscowosc = $_POST['miejscowosc'];
$plec = $_POST['plec'];
$regulamin = $_POST['regulamin'];
$przetwarzanie = $_POST['przetwarzanie'];
$submit = $_POST['submit'];



if ($submit) 
{
//login
if (empty($login))
				{ $error1 = "Nie wypełniłeś pola login."; } 
		elseif(strlen($login) < 3) 
        { $error1 = "Za krótki login - min. 3 znaki.";} 
		elseif(preg_match('/^[a-z]{1}[a-z0-9\-\_\.]+$/', $login) == false)
			  { $error1 = "Użyłeś niedozwolonych znaków."; }
// hasło
if (empty($haslo)) 
        { $error2 = "Nie wypełniłeś pola hasło."; } 
    elseif (strlen($haslo) < 6) 
        { $error2 ="Za krótkie hasło - min. 6 znaków.";} 
		elseif (preg_match('/^[a-zA-Z0-9]+$/',$haslo) == false) 
				{$error2 ="Użyłeś niedozwolonych znaków.";}
// imię
if (empty($imie))
				{ $error3 = "Nie wypełniłeś pola imię."; } 
		elseif(strlen($imie) < 2) 
        { $error3 = "Za krótkie imię - min. 2 znaki.";} 
		elseif(preg_match('/^[A-ZŻŁ]{1}[a-ząćęłńóśźż]+$/',$imie) == false) 
        { $error3 = "Użyłeś niedozwolonych znaków."; } 
// nazwisko
if (empty($nazwisko))
				{ $error4 = "Nie wypełniłeś pola nazwisko."; } 
		elseif (strlen($nazwisko) < 2) 
        { $error4 = "Za krótkie nazwisko - min. 2 znaki.";} 
	  elseif(preg_match('/^[A-ZŻŁŃŹŚ]{1}[a-ząćęłńóśźż]+$/',$nazwisko) == false) 
        { $error4 = "Użyłeś niedozwolonych znaków";} 
// adres
if(empty($adres))
        { $error5 = "Nie wypełniłeś pola adres.";}
		elseif (strlen($adres) < 4)
				{ $error5 = "Za krótki adres - min. 4 znaki.";} 
	  elseif(preg_match('/^[a-zA-ZąćęłńóśźżĄĆĘŁŃÓŚŹŻ0-9\-\/\.\, ]+$/',$adres) == false) 
        { $error5 = "Użyłeś niedozwolonych znaków";} 
//kod
if(empty($kod))
				{ $error6 = "Nie wypełniłeś pola kod.";}
		elseif (strlen($kod) < 6)
				{ $error6 = "Kod pocztowy ma 5 cyfr i '-'.";}
	  elseif(preg_match('/^[0-9]{2}[-]{1}[0-9]{3}+$/',$kod) == false) 
        { $error6 = "Użyłeś niedozwolonych znaków.";} 
//miejscowość
if(empty($miejscowosc))
				{ $error7 = "Nie wypełniłeś pola miejscowość.";}
		elseif (strlen($miejscowosc) < 3)
				{ $error7 = "Za krótka nazwa miejscości.";}
	  elseif(preg_match('/^[A-Z]{1}[a-ząćęłńóśźż]+$/',$miejscowosc) == false) 
        { $error7 = "Użyłeś niedozwolonych znaków.";} 		
// płeć
if (empty($plec))
        { $error8 = "Nie zanaczyłeś pola płeć.";}
// regulamin
if (empty($regulamin))
        { $error9 = "Musisz zaakceptować regulamin, aby założyć konto.";}
// przetwarzanie
if (empty($przetwarzanie))
        { $error10 = "Musisz zgodzić się na przetwarznie danych zawartych w formularzu, aby założyć konto.";}

}
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"><html>
<head>
  <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
  
<title>Rejestracja na poczcie endriasmail.com - darmowe usługi</title>

  <link rel="stylesheet" href="2.css" type="text/css">
</head>
<body>

<div id="wrapper">
<div id="header">
<h1 class="napis"> Formularz rejestracyjny </h1>
</div>
<div id="content">
	<form name="dane" method="post" action="2.php">
		<fieldset id="twoje_konto">
			<legend class="tytul"> TWOJE KONTO </legend>
			<ul>
				<li>
					<label for="login"> Twój login: </label>
					<input id="login" class="wpis" name="login" type="text" size="20" maxlength="25" value="<?php echo $_POST["login"] ;?>">
					<span class="wymagane">*</span>
					<div class="description">
						<p>
							<strong> @endriasmail.com </strong>
							Nazywany czasami 'nazwą użytkownika' lub 'identyfikatorem'; 3-25 znaków, musi rozpoczynać się od litery, wyłącznie małe litery i cyfry oraz znaki "-", "." i "_".
						</p>
						<div class="blad_tk"> 
							<?php echo $error1; ?>
					  </div>
					</div>
					
				</li>
				<li>
					<label for="haslo"> Twoje hasło: </label>
					<input id="haslo" class="wpis" name="haslo" type="password" size="10" maxlength="15" value="<?php echo $_POST["haslo"] ;?>">
					<span class="wymagane">*</span>
					<div class="description">
						<p>
							<strong> 6 - 15 znaków, </strong>
							wyłącznie liczby i nie polskie litery.
						</p>
					  <div class="blad_tk"> 
							<?php echo $error2; ?>
					  </div>
					</div>
				</li>
			</ul>
		</fieldset>
		<fieldset id="twoje_dane"> 
			<legend class="tytul"> TWOJE DANE </legend>
			<ul>
				<li> 
					<label for="imie"> Imię: </label>
					<input id="imie" class="wpis" name="imie" type="text" size="20" maxlength="40" value="<?php echo $_POST["imie"] ;?>">
					<span class="wymagane">*</span>
					<div class="blad"> 
						<?php echo $error3; ?>
					</div>
				</li>
				<li>
				  <label for="nazwisko"> Nazwisko: </label>
					<input id="nazwisko" class="wpis" name="nazwisko" type="text" size="20" maxlength="40" value="<?php echo $_POST["nazwisko"] ;?>">
					<span class="wymagane">*</span>
					<div class="blad"> 
						<?php echo $error4; ?>
					</div>
				</li>
				<li>
					<label for="data_ur"> Data urodzenia: </label>
					<select id="data_ur" class="wpis_dzien" name="wpis_dzien">
					<option value="0">Dzień</option>
					<option value="1" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '1' ? 'selected="selected"': ''?>>1</option>
					<option value="2" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '2' ? 'selected="selected"': ''?>>2</option>
					<option value="3" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '3' ? 'selected="selected"': ''?>>3</option>
					<option value="4" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '4' ? 'selected="selected"': ''?>>4</option>
					<option value="5" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '5' ? 'selected="selected"': ''?>>5</option>
					<option value="6" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '6' ? 'selected="selected"': ''?>>6</option>
					<option value="7" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '7' ? 'selected="selected"': ''?>>7</option>
					<option value="8" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '8' ? 'selected="selected"': ''?>>8</option>
					<option value="9" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '9' ? 'selected="selected"': ''?>>9</option>
					<option value="10" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '10' ? 'selected="selected"': ''?>>10</option>
					<option value="11" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '11' ? 'selected="selected"': ''?>>11</option>
					<option value="12" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '12' ? 'selected="selected"': ''?>>12</option>
					<option value="13" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '13' ? 'selected="selected"': ''?>>13</option>
					<option value="14" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '14' ? 'selected="selected"': ''?>>14</option>
					<option value="15" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '15' ? 'selected="selected"': ''?>>15</option>
					<option value="16" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '16' ? 'selected="selected"': ''?>>16</option>
					<option value="17" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '17' ? 'selected="selected"': ''?>>17</option>
					<option value="18" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '18' ? 'selected="selected"': ''?>>18</option>
					<option value="19" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '19' ? 'selected="selected"': ''?>>19</option>
					<option value="20" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '20' ? 'selected="selected"': ''?>>20</option>
					<option value="21" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '21' ? 'selected="selected"': ''?>>21</option>
					<option value="22" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '22' ? 'selected="selected"': ''?>>22</option>
					<option value="23" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '23' ? 'selected="selected"': ''?>>23</option>
					<option value="24" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '24' ? 'selected="selected"': ''?>>24</option>
					<option value="25" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '25' ? 'selected="selected"': ''?>>25</option>
					<option value="26" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '26' ? 'selected="selected"': ''?>>26</option>
					<option value="27" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '27' ? 'selected="selected"': ''?>>27</option>
					<option value="28" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '28' ? 'selected="selected"': ''?>>28</option>
					<option value="29" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '29' ? 'selected="selected"': ''?>>29</option>
					<option value="30" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '30' ? 'selected="selected"': ''?>>30</option>
					<option value="31" <?echo $_POST['wpis_dzien'] == '31' ? 'selected="selected"': ''?>>31</option>
			    </select>
					<select id="data_ur" class="wpis_miesiac" name="wpis_miesiac">
					<option value="0">Miesiąc</option>
					<option value="1" <?echo $_POST['wpis_miesiac'] == '1' ? 'selected="selected"': ''?>>stycznia</option>
					<option value="2" <?echo $_POST['wpis_miesiac'] == '2' ? 'selected="selected"': ''?>>lutego</option>
					<option value="3" <?echo $_POST['wpis_miesiac'] == '3' ? 'selected="selected"': ''?>>marca</option>
					<option value="4" <?echo $_POST['wpis_miesiac'] == '4' ? 'selected="selected"': ''?>>kwietnia</option>
					<option value="5" <?echo $_POST['wpis_miesiac'] == '5' ? 'selected="selected"': ''?>>maja</option>
					<option value="6" <?echo $_POST['wpis_miesiac'] == '6' ? 'selected="selected"': ''?>>czerwca</option>
					<option value="7" <?echo $_POST['wpis_miesiac'] == '7' ? 'selected="selected"': ''?>>lipca</option>
					<option value="8" <?echo $_POST['wpis_miesiac'] == '8' ? 'selected="selected"': ''?>>sierpnia</option>
					<option value="9" <?echo $_POST['wpis_miesiac'] == '9' ? 'selected="selected"': ''?> >września</option>
					<option value="10" <?echo $_POST['wpis_miesiac'] == '10' ? 'selected="selected"': ''?>>października</option>
					<option value="11" <?echo $_POST['wpis_miesiac'] == '11' ? 'selected="selected"': ''?>>listopada</option>
					<option value="12" <?echo $_POST['wpis_miesiac'] == '12' ? 'selected="selected"': ''?>>grudnia</option>
					</select>
					<select id="data_ur" class="wpis_rok" name="wpis_rok">
 		      <option value="0">Rok</option>
					<option value="2012" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '2012' ? 'selected="selected"': ''?>>2012</option>
					<option value="2011" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '2011' ? 'selected="selected"': ''?>>2011</option>
					<option value="2010" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '2010' ? 'selected="selected"': ''?>>2010</option>
					<option value="2009" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '2009' ? 'selected="selected"': ''?>>2009</option>
					<option value="2008" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '2008' ? 'selected="selected"': ''?>>2008</option>
					<option value="2007" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '2007' ? 'selected="selected"': ''?>>2007</option>
					<option value="2006" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '2006' ? 'selected="selected"': ''?>>2006</option>
					<option value="2005" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '2005' ? 'selected="selected"': ''?>>2005</option>
					<option value="2004" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '2004' ? 'selected="selected"': ''?>>2004</option>
					<option value="2003" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '2003' ? 'selected="selected"': ''?>>2003</option>
					<option value="2002" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '2002' ? 'selected="selected"': ''?>>2002</option>
					<option value="2001" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '2001' ? 'selected="selected"': ''?>>2001</option>
					<option value="2000" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '2000' ? 'selected="selected"': ''?>>2000</option>
					<option value="1999" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1999' ? 'selected="selected"': ''?>>1999</option>
					<option value="1998" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1998' ? 'selected="selected"': ''?>>1998</option>
					<option value="1997" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1997' ? 'selected="selected"': ''?>>1997</option>
					<option value="1996" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1996' ? 'selected="selected"': ''?>>1996</option>
					<option value="1995" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1995' ? 'selected="selected"': ''?>>1995</option>
					<option value="1994" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1994' ? 'selected="selected"': ''?>>1994</option>
					<option value="1993" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1993' ? 'selected="selected"': ''?>>1993</option>
					<option value="1992" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1992' ? 'selected="selected"': ''?>>1992</option>
					<option value="1991" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1991' ? 'selected="selected"': ''?>>1991</option>
					<option value="1990" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1990' ? 'selected="selected"': ''?>>1990</option>
					<option value="1989" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1989' ? 'selected="selected"': ''?>>1989</option>
					<option value="1988" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1988' ? 'selected="selected"': ''?>>1988</option>
					<option value="1987" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1987' ? 'selected="selected"': ''?>>1987</option>
					<option value="1986" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1986' ? 'selected="selected"': ''?>>1986</option>
					<option value="1985" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1985' ? 'selected="selected"': ''?>>1985</option>
					<option value="1984" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1984' ? 'selected="selected"': ''?>>1984</option>
					<option value="1983" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1983' ? 'selected="selected"': ''?>>1983</option>
					<option value="1982" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1982' ? 'selected="selected"': ''?>>1982</option>
					<option value="1981" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1981' ? 'selected="selected"': ''?>>1981</option>
					<option value="1980" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1980' ? 'selected="selected"': ''?>>1980</option>
					<option value="1979" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1979' ? 'selected="selected"': ''?>>1979</option>
					<option value="1978" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1978' ? 'selected="selected"': ''?>>1978</option>
					<option value="1977" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1977' ? 'selected="selected"': ''?>>1977</option>
					<option value="1976" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1976' ? 'selected="selected"': ''?>>1976</option>
					<option value="1975" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1975' ? 'selected="selected"': ''?>>1975</option>
					<option value="1974" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1974' ? 'selected="selected"': ''?>>1974</option>
					<option value="1973" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1973' ? 'selected="selected"': ''?>>1973</option>
					<option value="1972" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1972' ? 'selected="selected"': ''?>>1972</option>
					<option value="1971" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1971' ? 'selected="selected"': ''?>>1971</option>
					<option value="1970" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1970' ? 'selected="selected"': ''?>>1970</option>
					<option value="1969" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1969' ? 'selected="selected"': ''?>>1969</option>
					<option value="1968" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1968' ? 'selected="selected"': ''?>>1968</option>
					<option value="1967" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1967' ? 'selected="selected"': ''?>>1967</option>
					<option value="1966" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1966' ? 'selected="selected"': ''?>>1966</option>
					<option value="1965" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1965' ? 'selected="selected"': ''?>>1965</option>
					<option value="1964" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1964' ? 'selected="selected"': ''?>>1964</option>
					<option value="1963" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1963' ? 'selected="selected"': ''?>>1963</option>
					<option value="1962" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1962' ? 'selected="selected"': ''?>>1962</option>
					<option value="1961" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1961' ? 'selected="selected"': ''?>>1961</option>
					<option value="1960" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1960' ? 'selected="selected"': ''?>>1960</option>
					<option value="1959" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1959' ? 'selected="selected"': ''?>>1959</option>
					<option value="1958" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1958' ? 'selected="selected"': ''?>>1958</option>
					<option value="1957" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1957' ? 'selected="selected"': ''?>>1957</option>
					<option value="1956" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1956' ? 'selected="selected"': ''?>>1956</option>
					<option value="1955" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1955' ? 'selected="selected"': ''?>>1955</option>
					<option value="1954" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1954' ? 'selected="selected"': ''?>>1954</option>
					<option value="1953" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1953' ? 'selected="selected"': ''?>>1953</option>
					<option value="1952" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1952' ? 'selected="selected"': ''?>>1952</option>
					<option value="1951" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1951' ? 'selected="selected"': ''?>>1951</option>
					<option value="1950" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1950' ? 'selected="selected"': ''?>>1950</option>
					<option value="1949" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1949' ? 'selected="selected"': ''?>>1949</option>
					<option value="1948" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1948' ? 'selected="selected"': ''?>>1948</option>
					<option value="1947" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1947' ? 'selected="selected"': ''?>>1947</option>
					<option value="1946" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1946' ? 'selected="selected"': ''?>>1946</option>
					<option value="1945" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1945' ? 'selected="selected"': ''?>>1945</option>
					<option value="1944" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1944' ? 'selected="selected"': ''?>>1944</option>
					<option value="1943" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1943' ? 'selected="selected"': ''?>>1943</option>
					<option value="1942" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1942' ? 'selected="selected"': ''?>>1942</option>
					<option value="1941" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1941' ? 'selected="selected"': ''?>>1941</option>
					<option value="1940" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1940' ? 'selected="selected"': ''?>>1940</option>
					<option value="1939" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1939' ? 'selected="selected"': ''?>>1939</option>
					<option value="1938" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1938' ? 'selected="selected"': ''?>>1938</option>
					<option value="1937" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1937' ? 'selected="selected"': ''?>>1937</option>
					<option value="1936" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1936' ? 'selected="selected"': ''?>>1936</option>
					<option value="1935" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1935' ? 'selected="selected"': ''?>>1935</option>
					<option value="1934" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1934' ? 'selected="selected"': ''?>>1934</option>
					<option value="1933" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1933' ? 'selected="selected"': ''?>>1933</option>
					<option value="1932" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1932' ? 'selected="selected"': ''?>>1932</option>
					<option value="1931" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1931' ? 'selected="selected"': ''?>>1931</option>
					<option value="1930" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1930' ? 'selected="selected"': ''?>>1930</option>
					<option value="1929" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1929' ? 'selected="selected"': ''?>>1929</option>
					<option value="1928" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1928' ? 'selected="selected"': ''?>>1928</option>
					<option value="1927" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1927' ? 'selected="selected"': ''?>>1927</option>
					<option value="1926" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1926' ? 'selected="selected"': ''?>>1926</option>
					<option value="1925" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1925' ? 'selected="selected"': ''?>>1925</option>
					<option value="1924" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1924' ? 'selected="selected"': ''?>>1924</option>
					<option value="1923" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1923' ? 'selected="selected"': ''?>>1923</option>
					<option value="1922" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1922' ? 'selected="selected"': ''?>>1922</option>
					<option value="1921" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1921' ? 'selected="selected"': ''?>>1921</option>
					<option value="1920" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1920' ? 'selected="selected"': ''?>>1920</option>
					<option value="1919" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1919' ? 'selected="selected"': ''?>>1919</option>
					<option value="1918" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1918' ? 'selected="selected"': ''?>>1918</option>
					<option value="1917" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1917' ? 'selected="selected"': ''?>>1917</option>
					<option value="1916" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1916' ? 'selected="selected"': ''?>>1916</option>
					<option value="1915" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1915' ? 'selected="selected"': ''?>>1915</option>
					<option value="1914" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1914' ? 'selected="selected"': ''?>>1914</option>
					<option value="1913" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1913' ? 'selected="selected"': ''?>>1913</option>
					<option value="1912" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1912' ? 'selected="selected"': ''?>>1912</option>
					<option value="1911" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1911' ? 'selected="selected"': ''?>>1911</option>
					<option value="1910" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1910' ? 'selected="selected"': ''?>>1910</option>
					<option value="1909" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1909' ? 'selected="selected"': ''?>>1909</option>
					<option value="1908" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1908' ? 'selected="selected"': ''?>>1908</option>
					<option value="1907" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1907' ? 'selected="selected"': ''?>>1907</option>
					<option value="1906" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1906' ? 'selected="selected"': ''?>>1906</option>
					<option value="1905" <?echo $_POST['wpis_rok'] == '1905' ? 'selected="selected"': ''?>>1905</option>
					</select>		
        </li>
				<li>
					<label for="adres"> Adres: </label>
					<input id="adres" class="wpis" name="adres" type="text" size="20" maxlength="40" value="<?php echo $_POST["adres"] ;?>">
					<span class="wymagane">*</span>
					<div class="blad"> 
						<?php echo $error5; ?>
					</div>
				</li>
				<li>
					<label for="kod"> Kod pocztowy: </label>
					<input id="kod" class="wpis_kod" name="kod" type="text" size="6" maxlength="6" value="<?php echo $_POST["kod"] ;?>">
					<span class="wymagane">*</span>
					<div class="blad_kod"> 
						<?php echo $error6; ?>
					</div>
				</li>
				<li>
					<label for="miejsowosc"> Miejscowość: </label>
					<input id="miejscowosc" class="wpis" name="miejscowosc" type="text" size="20" maxlength="40" value="<?php echo $_POST["miejscowosc"] ;?>">
					<span class="wymagane">*</span>
					<div class="blad"> 
						<?php echo $error7; ?>
					</div>
				</li>
				<li>
					<label for="plec"> Płeć: </label>
					<input style="float: left; margin-right: 8px" id="plec" class="wpis_plec" name="plec" type="radio" value="k" <?php if($_POST["plec"]=="k") echo "checked=\"checked\""; ?>>
				  <span style="float: left"> kobieta </span>
					<input style="float: left; margin-right: 8px" id="plec" class="wpis_plec" name="plec" type="radio" value="m" <?php if($_POST["plec"]=="m") echo "checked=\"checked\""; ?>>
					<span style="float: left"> mężczyzna </span>
					<span class="wymagane">*</span>
					<div class="blad_plec"> 
						<?php echo $error8; ?>
					</div>
				</li>
				<li>
					<label for="wyksztalcenie"> Wykształcenie: </label>
					<select id="wyksztalcenie" class="wpis_wyksztalcenie" name="wyksztalcenie">
					<option value="0">Wykształcenie</option>
					<option value="1" <?echo $_POST['wyksztalcenie'] == '1' ? 'selected="selected"': ''?>>podstawowe</option>
					<option value="2" <?echo $_POST['wyksztalcenie'] == '2' ? 'selected="selected"': ''?>>zawodowe</option>
				  <option value="3" <?echo $_POST['wyksztalcenie'] == '3' ? 'selected="selected"': ''?> >średnie</option>
					<option value="4" <?echo $_POST['wyksztalcenie'] == '4' ? 'selected="selected"': ''?>>jeszcze studiuję</option>
					<option value="5" <?echo $_POST['wyksztalcenie'] == '5' ? 'selected="selected"': ''?>>wyższe</option>
					</select>
				</li>
			</ul>
		</fieldset>
	<div id="regulamin">
		<div class="blad_regulamin"> 
	    <?php echo $error9; ?>
	  </div>
		<p>
			<input id="regulamin" type="checkbox" name="regulamin" value="reg" <?echo $_POST['regulamin'] == 'reg' ? 'checked="checked"': ''?>>
			<label for="regulamin">
			Potwierdzam, iż zapoznałem się z treścią Regulaminu poczty endriasmail. KORZYSTANIA Z POCZTY ELEKTRONICZNEJ w domenach: endriasmail.com oraz USŁUGI BEZPŁATNIE OFEROWANYCH PRZEZ ENDRIAS Sp. z o.o. w Opolu i akceptuję wszystkie jego postanowienia.
			</label>
			<span class="wymagane_reg">*</span>
		</p>
		<div class="blad_regulamin"> 
	    <?php echo $error10; ?>
	  </div>
		<p>
			<input type="checkbox" name="przetwarzanie" id="przetwarzanie" value="prze" <?echo $_POST['przetwarzanie'] == 'prze' ? 'checked="checked"': ''?>>
			<label for="przetwarzanie">
			Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych zawartych w formularzu zgłoszeniowym w celach marketingowych i informacyjnych, w tym w szczególności wyrażam zgodę na otrzymywanie komunikatów lub informacji od ENDRIAS Sp. z o.o. lub innych podmiotów (za wiedzą i wyraźnym przyzwoleniem ENDRIAS Sp. z o.o.) oraz informacji dotyczących produktów lub usług ENDRIAS Sp. z o.o. jak i innych podmiotów (za wiedzą i wyraźnym przyzwoleniem ENDRIAS Sp. z o.o.). Zgoda ta dotyczy otrzymywania powyższych informacji lub komunikatów za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres poczty elektronicznej użytkownika korzystającego z usługi poczty elektronicznej, w tym także w formie załącznika do poczty elektronicznej. Cofnięcie tej zgody jest równoznaczne z żądaniem usunięcia konta poczty elektronicznej wraz z całą jego zawartością. 
	    </label>
			<span class="wymagane_reg">*</span>
		</p>
			<div id="wymagane">
			<span class="wymagane">*</span>
			pole wymagane
			</div>
	</div>
	<div id="potwierdz">
			<input type="submit" name="submit" value="Załóż konto">
	</div>
	</form>

</div>
</div>

<?php 

if (isset($error1) && isset($error2) && isset($error3) && isset($error4) && isset($error5) && isset($error6) && isset($error7) && isset($error8) && isset($error9) && isset($error10))
        { echo "";}
else
       {// tu chciałbym tabelke, ale nie wiem jak wstawić}
         
     
?>
</body>
</html>	

Napisałem takie sprawdzenie, ale nie zadziała ono zbyt dobrze chyba.

 
<?php 

if (isset($error1) && isset($error2) && isset($error3) && isset($error4) && isset($error5) && isset($error6) && isset($error7) && isset($error8) && isset($error9) && isset($error10))
        { echo "";}
else
       {// tu chciałbym tabelke, ale nie wiem jak wstawić}
         
     
?>
0

Twoje wyświetlanie błędów zadziała jedynie w przypadku gdy wystąpi wszystkie 10 błędów && to odpowiednik operatora AND spróbuj || czyli OR

if (isset($error1) || isset($error2) || isset($error3) || isset($error4) || isset($error5) || isset($error6) || isset($error7) || isset($error8) || isset($error9) || isset($error10))
        { echo "";}
else
       {// tu chciałbym tabelke, ale nie wiem jak wstawić}

Jeśli chodzi o prezentację danych bez przeładownia proponuję użyć jQuery (javascript) np.

$('#zgloszenie').submit(function(){
   var dane = new Array()
   dane[login] = $("#login").val();
   dane[haslo] = $("#haslo").val();
   .
   .
   .

   for (i in dane) {
       document.write('Wartosc pola ' + i + ' wynosi ' + dane[i]);
   }
}

kolejna sprawa, po co utrudniać sobie życie, wygeneruj pola za pomocą pętli:

for($i=1905;$i<=2011;$i++)
{
echo  '<option value="'.$i.'"'. $_POST[wpis_rok] ==$i ? selected="selected"': ''.'>'.$i.'</option>';
}
0

I zrezygnuj z <? na rzecz <?php

0

Witam
Dziękuję bardzo za rady. Zmienię te selecty na pętle, bo to rzeczywiście dużo lepsze. Mogę używać wyłącznie PHP więc jQuery odpada, ale już sobie poradziłem z wyświetlaniem tych danych w tabelce. Mam za to problem z tym warunkiem. Ogólnie to powinno to działać tak, że jeśli nie ma żadnych errrów to dopiero wtedy wyświetla mi się ta tabelka. Ale nie do końca to tak działa, bo jeśli wpiszemy te dane za pierwszym razem bez błędów, to się nic nie wyświetli. A jeśli zrobimy choćby jeden błąd i go poprawimy to wtedy się wyświetla. Ma ktoś pomysł jak to naprawić?

Tu ten mój warunek.
<?php if (!isset($error1) && !isset($error2) && !isset($error3) && !isset($error4) && !isset($error5) && !isset($error6) && !isset($error7) && !isset($error8) && !isset($error9) && !isset($error10)) echo "value=\"n\""; else echo "value=\"y\""; ?>

0

http://i.imgur.com/Vhtjq.png

poczytaj o pętli for

edit: serio Ci się chciało? podobno komputery mają pracę ułatwiać, nie pomyślałeś o tym? :P

0

Przecież już Ci kolega SaMi napisał, żebyś zmienił && na || .
http://pl.wikipedia.org/wiki/Alternatywa
http://pl.wikipedia.org/wiki/Koniunkcja_(logika)

Zobacz tabele prawd. Przy Twoim && warunek spod if wykona się tylko wtedy gdy wystąpią wszystkie błędy.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1