Kilka cudzysłowów...

0

Witam problem...

Mam kod php w którym chce zrobić aby echo działało na cały plik bo mam tam wklejony kod HTML z tym, że w tym HTML co mam go wklejonego do php są cudzyłowy oraz " ' "
Więc jak zrobić aby echo działało na cały plik? Bo nie chce na 200 linijek na każdej wpisywać echo tylko dać coś w stylu echo " tu html "

0
function tralala() {
    echo <<<TRALALA
<!DOCTYPE html>
<html>
  <head>
    <meta charset="utf-8"/>
    <title>PHP ssie, tralala...</title>
  </head>
  <body>
    <p>PHP ssie, tralala</p>
  </body>
</html>
TRALALA;
}
0

Nie działa w ten sposób. Na końcu wyskakuje "syntax error, unexpected $end in"

0

Nawet nie umiesz przekleić... http://ideone.com/9nYFD - nie działa? To standardowa składnia HEREDOC, http://www.php.net/manual/de/language.types.string.php#language.types.string.syntax.heredoc

0

twój post nic nie zmienił z działaniem

#edit
dobra mam, zamiast po prostu napisać <<<asdasd asdasd;
to mi piszesz jakies rozległe z funkcjami jak mi to nie potrzebne i przez to nie działało, dzięki za linka tego drugiego

1

Co miał zmienić skoro poprzednio przedstawiony (i odpalony na ideone) kod jest poprawny? To Ty masz coś zmienić u siebie, porównaj jeszcze raz z działającym przykładem i podlinkowaną dokumentacją. Sorry, nie jestem w stanie wskazać błędu, wróżka Cecylia wyskoczyła po kawę.

1

A nie lepiej po prostu zamknąć php na chwilę?

<?php
// skrypty
?>
<html><body>duzo <b>kodu</b> html</body></html>
<?php
// jeszcze wiecej skryptow?
?>

w dodatku zauważ, że coś takiego też zadziała:

<html><body>
<?php
if (rand(0,1)==1) {
?>
RANDOM JEST równy <b> JEDEN!!!</b>
<?php
}
else {
?>
random nie jest <b>równy jeden</b> <img src="gole_dupy.jpg" />
<?php
}
?>
</body></html>
0

Zrobiłem to z <<<
Wiem, że można rozdzielać.

0

no to skoro wiesz to po prostu to zrób bo robienie to w taki sposób uniemożliwia IDE prawidłowego pokolorowania składni

0

Użycie heredoc to dobre rozwiązanie, umożliwia zastąpienie echo np. przypisaniem do zmiennej w celu dalszej obróbki. Tymczasowe domykanie <?php to straszny burdel w kodzie.

unikalna_nazwa napisał(a):

no to skoro wiesz to po prostu to zrób bo robienie to w taki sposób uniemożliwia IDE prawidłowego pokolorowania składni

Serio?

![prawdziwe IDE.png](//static.4programmers.net/uploads/attachment/prawdziwe IDE.png)

Chyba jesteś jednym z użytkowników Eclipse, którzy dzielnie pokonują trudności niespotykane w innych środowiskach :]

0

Witam

A do czego służy file_get_contents() jak nie właśnie do wczytywania html'a lub innej zawartości. Używając tego Ciebie nie obchodzi, czy tam będą cudzysłowy, czy inne znaki.

Pozdrawiam
Marcin

0
marcin.NET napisał(a):

Witam

A do czego służy file_get_contents() jak nie właśnie do wczytywania html'a lub innej zawartości. Używając tego Ciebie nie obchodzi, czy tam będą cudzysłowy, czy inne znaki.

Pozdrawiam
Marcin

file_get_contents()? :|
to już prędzej include

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1