Problem z łączeniem do bazy

Odpowiedz Nowy wątek
2011-07-19 17:45
alex011251
0

Witam mam kod do łączenia z bazą danych napisany na klasach. Wszystko niby ok. Nie wyświetla błędów i jak w podobnych kodach wyświetla się puste tło.
Ale gdy wkleiłem ten kod i odpaliłem na serwie to jest te białe tło. A to nie są moje dane do łączenia ^^

 <?php
class MyConn {
        private static $instance;        
        public static $connected = false;                // Determines if connection is established
        public $db_connection = null;                // Database connection resource link
        private $db_server = null;                    // Database server
        private $db_database = null;                  // The database being connected to
        private $db_username = null;                  // The database username
        private $db_password = null;                  // The database password                 
 
        private function __construct($server, $database, $username, $password)
        {
                $this->db_server = $server;
                $this->db_database = $database;
                $this->db_username = $username;
                $this->db_password = $password;
 
                // Attempt connection
                try {
                        // Create connection to MYSQL database                        
                        $this->db_connection = mysql_connect ($this->db_server, $this->db_username, $this->db_password);
                        mysql_select_db ($this->db_database);                        
                        if (!$this->db_connection) {
                                throw new Exception('MySQL Connection Database Error: ' . mysql_error());
                        } else {
                                self::$connected = true;
                        }
                } catch (Exception $e) {
                        echo $e->getMessage();
                }
        }
 
        public static function Connection($server, $database, $username, $password) {
                if(!isset(self::$instance) || self::$connected == false) {
                        $c = __CLASS__;
                        self::$instance = new $c($server, $database, $username, $password);
                } 
                return self::$instance;
        }
}
?> 

Pozostało 580 znaków

2011-07-20 00:09
1

a co właściwie spodziewałeś się zobaczyć ?

Czarne okno z migającym kursorem :P - Sarrus 2011-07-20 08:30

Pozostało 580 znaków

2011-07-22 14:04
0

wyświetlasz coś tylko przy wyjątku pododawaj sobie echa w kilku miejscach i na pewno zobaczysz, bo jak Ci nie wyskakuje błąd tylko białe tło to oznacza, że błędu w połączeniu nie masz.
pozdrawiam

Pozostało 580 znaków

2011-07-22 14:09
0
STaN007 napisał(a)

wyświetlasz coś tylko przy wyjątku pododawaj sobie echa w kilku miejscach i na pewno zobaczysz, bo jak Ci nie wyskakuje błąd tylko białe tło to oznacza, że błędu w połączeniu nie masz.
pozdrawiam

Metoda "debugowania przez dupcenie" raczej od 10 lat nie jest już popularna. Raportowanie błędów na E_ALL, pokazywanie wyjątków włączone i wtedy można lokalizować problem.

Ad. topic: Trza się poduczyć języka i zrozumieć co ten konkretny kawałek kodu robi. To jest jedynie definicja klasy, jeśli jest poprawna składniowo to ujrzysz białą stronę bo oprócz zdefiniowania klasy kod NIC nie robi. Jeśli się mylę i obsługujesz to jakoś to pokaż cały kod, nie samą definicję.


Women were the reason I became a monk - and, ah, the reason I switched back...
edytowany 1x, ostatnio: Demonical Monk, 2011-07-22 14:10

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0