stronka flash oraz skryp php mail problem

0

Witam mam drobny problem odnośnie funkcji mail.

umieszczam kod z pliku mail:


<html>
 <body>

 <?

echo"
 <br>
 Tresc: <b>$_GET['f_tresc']</b>\n";
 echo"<br>
E-mail: <b>$_GET['f_email']</b>\n";


 // wysylanie emaila z tekstem z formularza

$mailtxt ="Wiadomosc z strony.\n\n";

 $mailtxt .=" Tresc: $_GET['f_email']\n";
 $mailtxt .=" Email: $_GET['f_tresc']\n\n\n";

 $mailtxt .="koniec wiadomosci\n\n";

 $temat = "Temat emaila"; 
 $do = "[email protected]"; 
 $naglowki="From:op  \r\n"; 
$headers="From: Internauta <$_GET['f_email=""']>\r\n";

mail($do, $temat, $mailtxt, $naglowki);

?>

</body>
</html>
 

w animacji flash mam zrobiono formularz i do okienka mam przypisane zmienne f_email oraz f_tresc

do buttona mam przypisane tak:

on (release)
{
loadVariablesNum ("mail.php", 0, "POST");

}

i pytanie dlaczego mi przychodzą puste wiadomości, co mam źle zrobione??

z góry dzięki

0
$mailtxt .=" Tresc: $_GET['f_email']\n";
 $mailtxt .=" Email: $_GET['f_tresc']\n\n\n"; 

W tym miejscu jest błąd, powinno być:

 $mailtxt .=" Tresc: $_GET['f_tresc']\n";
 $mailtxt .=" Email: $_GET['f_email']\n\n\n";
0

niestety dalej nie ma żadnego @

0

Może tak:

$mailtxt .=" Tresc:".$_GET['f_email']."\n";
 $mailtxt .=" Email:".$_GET['f_tresc']."\n\n\n"; 

Już wiem !
loadVariablesNum ("mail.php", 0, "POST");
Przesyłasz postem, a odbierasz getem
Zamień $_GET na $_POST

0

może po kolei jestem totalnie zielony w php oraz flash - jest to moja 1 próbna www we flashu. i tam pod buttona ma być metoda POST czy GET??
w formularzu mam nadać te f_email oraz f_tresc do nazwy pola czy jako zmienna zrobic? bo teraz ogółem to mi w ogóle nawet pusty mail nie dociera

0

Flasha zostawiasz tak, jak był w pierwszym poście.
Kod PHP:

<html>
 <body>
 
 <?
 
echo"
 <br>
 Tresc: <b>".$_POST['f_tresc']."</b>\n";
 echo"<br>
E-mail: <b>".$_POST['f_email']."</b>\n";
 
 
 // wysylanie emaila z tekstem z formularza
 
$mailtxt ="Wiadomosc z strony.\n\n";
 
 $mailtxt .=" Tresc:".$_POST['f_tresc']."\n";
 $mailtxt .=" Email:".$_POST['f_email']."\n\n\n";
 
 $mailtxt .="koniec wiadomosci\n\n";
 
 $temat = "Temat emaila"; 
 $do = "[email protected]"; 
 $naglowki="From:op  \r\n"; 
$headers="From: Internauta <".$_POST['f_email'].">\r\n";
 
mail($do, $temat, $mailtxt, $naglowki);
 
?>
 
</body>
</html>

Dokładnie go nie sprawdzałem, lecz powinien działać.

PS: $_GET['f_email=""'] co to znaczy?

Tak jak pisałem jestem zielony w php i znalazłem to w necie

0

W tej chwili dochodzi meil ale pusta wiadomość(brak treści z formularza)

Problem rozwiązany. dzięki za pomoc

0
Patryk27 napisał(a)
$naglowki="From:op  \r\n";

Za takie niechlujstwo powinno się anal terror przeprowadzać.

$naglowki = "From: noreply@" . $_SERVER['HTTP_HOST'] . "\r\n"; //zwroci adres email typu: [email protected]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1