[php]wysyłanie mail

0

Witam
mamt aki rpopblem ze zrobilem sobie skrypt on wysyla maila jest kodowanie utgf8 do mnie rzpychodzi tekst i sa polskie litery na mail a do niektorych nie w czym moze byc rpoblem? znim nie ustawilem kodowania na utf8 to u mnie tez krzaki i po utf8 tylko u mnie sie polepszylo moze to byc spowodowaone skrznykan odbioracza wiaodmosc i email?

0

Poczytaj o nagłówku wiadomości, bowiem tam ustawia się kodowanie jak inne cuda, za kodowanie odpowiada nagłówek(z przykładowym kodowaniem:Content-Type: text/plain; charset=utf-8

0

w tym problem ze tak mam ustawione wlasnie

0

To upewnij sie, ze to co wysylasz jest w tym samym kodowaniu (tresc maila).

0
johny_bravo napisał(a)

To upewnij sie, ze to co wysylasz jest w tym samym kodowaniu (tresc maila).
jest!!!! własnie problem ze u mnie ok a u niektorych nie!

0

To wyslij tresc zakodowana base64 i dodaj naglowek Content-Transfer-Encoding: base64.

Co do kodowania to to powinno pomoc:

$message = chunk_split(base64_encode($message));

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1