Czy mozna pobrac dane GET jako jeden lancuch mimo znaku amp &

0

Oto przykładowy link:

www.testserverjakis.pl/?asd=&13728374862687&122636376&710&0&&

Czy jest jakaś możliwośc by zmienna $_GET['asd'] miała przypisana taka wlasnie wartosc ?
czyli cały ten lancuch znakow ?

1
$_SERVER['QUERY_STRING']

Dostaniesz wszystko, co jest po znaku zapytania, bez rozbicia na zmienne. I przeparsuj sam.

Aczkolwiek według mnie nie powinno się tak robić, użyj innego znaku zamiast ampersanda albo użyj htmlencode() albo kodowania base64.

0

Dziekuje za pomoc. NIestety tego nie moge zmienic i zgadzam sie ze tak sie nie powinno robic. Dziekuje jeszcze raz.
A taka ciekawostka kiedy zrobie tak:

www.serwercostam.pl/?asc=#9u49y4h9449
to nie wyswietla juz zupelnie nic. nawet z uzyciem query string.
czemu tak ?

0

A co robi # ?
Użyj urlencode()

0
masterO napisał(a)

Dziekuje za pomoc. NIestety tego nie moge zmienic i zgadzam sie ze tak sie nie powinno robic. Dziekuje jeszcze raz.
A taka ciekawostka kiedy zrobie tak:

www.serwercostam.pl/?asc=#9u49y4h9449
to nie wyswietla juz zupelnie nic. nawet z uzyciem query string.
czemu tak ?

Hash jest znakiem specjalnym, oznacza fragment strony. Przeglądarki zwykle go wycinają przy wysyłaniu zapytania na serwer, więc dostał on coś takiego:
www.serwercostam.pl/?asc=
Zrób adresy bez hashy lub użyj urlescape(), jak kolega wyżej mówi.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1