Modyfikowanie JAR na serwerze [PHP]

0

Chcę dla każdego użytkownika mojej aplikacji (J2ME) przygotowywać jej specjalną wersję. Chodzi w sumie o zapisanie niewielkiego ciągu danych do plików res... ale chciałbym także by JAR był potem podpisany.
Macie jakieś pomysły jak do tego podejść?
Może ktoś z was już coś takiego robił?

0

JAR (ang. Java ARchive) – archiwum ZIP używane do strukturalizacji i kompresji plików klas języka Java oraz powiązanych z nimi metadanych. Wykorzystywane także w OpenDocument.

http://php.net/manual/en/book.zip.php

0

@up, chyba się rozminąłeś z problemem. @Seba, czy aplikacja w J2ME musi musi być w jednym pliku jar? Jeśli nie, to wysyłaj dwa pliki jar: jeden podpisany wspólny dla wszystkich użytkowników, drugi niepodpisany zindywidualizowany.

0

@up, Demonical Monk wcale sie nie rozminął. Jar to taki zip tylko z innym rozszerzeniem. Wystarczy trzymać na serwerze rozpakowaną wersję aplikacji, po spersonalizowaniu pliku res spakowac wszystko razem do .JAR i wypluć linka

0
bo napisał(a)

[...], czy aplikacja w J2ME musi musi być w jednym pliku jar? [...]
To akurat wiem - musi być w jednym JAR.
W sumie to chyba większy problem będzie z jej podpisaniem w PHP'ie niż z samą zmianą zawartości archiwum.

0

@misiakufal, Ty tez nie zrozumiałeś problemu

by JAR był potem podpisany

P.S. O tym, że jar to zip wiedziałem już wtedy gdy Ty się zapewne jeszcze bawiłeś w piaskownicy.

0
bo napisał(a)

@misiakufal, Ty tez nie zrozumiałeś problemu

by JAR był potem podpisany

P.S. O tym, że jar to zip wiedziałem już wtedy gdy Ty się zapewne jeszcze bawiłeś w piaskownicy.

Bez takich proszę...

0

@up, może masz rację, ale informowanie programisty Javy, że

Jar to taki zip tylko z innym rozszerzeniem
jest, delikatnie mówiąc, mocno wkurzające.

0

W sumie to nie jest też dużym problemem zrobienie tego poprzez wywoływanie odpowiednich poleceń powłoki:

exec('jarsigner -storepass "1trudnehaslo" -keypass "2trudnehaslo" ./zindywidualizowaneArchiwum.jar ALIASPODPISU');

Jednak gdy zakładałem ten wątek miałem wizję zrobienia wszystkiego w pamięci. Tymczasem z tego co teraz widzę to zarówno modyfikacja archiwum ZIP jak i podpisanie JAR wymaga operacji na plikach.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1