[PHP] Modyfikowanie gifów

0

Witam,
Jest taka sprawa. Ładuję sobie tło, obrazek PNG

$obraz = ImageCreateFromPNG('./abc.png');

dodaje kilka elementów za pomoca np

ImageFilledRectangle($obraz, $x, $y, $x+6, $y+49, $kolor['3']);

i wyświetlam

ImageGIF($obraz);

Wszystko działa pięknie tak jak zaplanowałem. Teraz pytanie.

Jak dodać do takiego obrazka małego animowanego gifa z pliku i umiescić go na określonej pozycji x,y ??
Jest do tego jakaś funkcja czy trzeba kombinować inaczej? Jak?

Z góry dzieki za pomoc ;)

0

GD nie obsługuje(obsługiwało jeszcze niedawno) animowanych gifów.

0

Wiec co proponujesz nav. Słyszałem coś o animowanych plikach PNG (to się chyba MING nazywa). Wiesz jak tego się uzywa?

Jest jeszcze ImageMagick czy jakoś tak ale to chyba trzeba jakis dodatek zaistalować na serwerze. Co o tym myślisz??

0
Piotrek18 napisał(a)

Słyszałem coś o animowanych plikach PNG (to się chyba MING nazywa)

MING wykorzystuje główne elementy Flasha 4: figury, obrazy, wprowadzanie tekstów, MP3 a jego moduł trzeba zainstalować na serwerze

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1