[php] wysylanie pliku do przegladarki

0

witam. pisze wlasnie upload. i mam pytanie. pisze skrypt ktory ma za zadanie wysylanie pliku do przegladarki i mam taki kod:

<?


header('Pragma: no-cache Content-type: application/x-zip-compressed; name="plik.zip" Content-Disposition: attachment; filename="plik.zip" Content-Length: 1024');


?>

to jest poczatek pliku. plik "plik.zip" jest stworzony, jednak po zaladowaniu strony nic sie nie dzieje. ten kod mam z tego faq

http://4programmers.net/PHP/FAQ/Jak_pobra%C4%87_plik_licz%C4%85c_liczb%C4%99_%C5%9Bci%C4%85gni%C4%99%C4%87

co tu moze byc nie tak ??

0

Jeszcze musisz przesłać zawartość tego pliku do przegląarki. Poza tym, w header wysyłasz wszystko jako jeden nagłówek, a powinno być kilka po kolei.

0

ekhm... Upload i dajesz nagłówek z pliku ZIP? Czegoś nie kumam chyba.

0
SebaZ napisał(a)

ekhm... Upload i dajesz nagłówek z pliku ZIP? Czegoś nie kumam chyba.

bo tu akurat chodzi mi o sciaganie pliku.

wpisalem po tym:

readfile('plik.zip'); 

no i blad :/ wywala :

¬¦¢­wÂxÕWªz8 ¢oÈ›?ÝB*¥”o¤ßie«)gÖ}×v¢6P¼žx¥ä©q4Í°Ÿ ¤¥ÏíúÝ«‡âв;ç˜1„ºxèù¤@¨ùà ”ÒHAxP×¥Zàê©uÍÍqxôÙì@þL/Ô‹Ô^âðƒX>#ºÿÙá47IyV´¦•r¶Ýà(>·N,èfhwcŽfĵ•ùž|…ßÛC1sjFùìé ¸:ڱ戸y–ë½›¶ÓÌÝŽ|¶nôA2doîô†U¼SUÒ„ÂFH¡j9'ð¡Sò6ò6DT´ò 䟋ˆŒÊ¯A””ï_ÈS#\>Çèë~ä+$ï‹x‘—ÖOrï ­¬s/Ú ¡/Š’1skFZd,ÎW癘:Ò¦9Ó^wÓ÷™íŽaœ”¹ï}œìJ¯™¸Z%×Êt>LÕ惑1{>')²þR¨ušŽtÀDZFZ¢î� ÓîçÇr€=õF%%Ýd¾‚!*€·T“èJ„¬æi¡ƒÌ=° ^ç-èV[d_ -ø,Ç”æ µCßÂ^O,N`.‹CÑÕ¹ñÊ[ëH6L4Q&g_lŠœvC‹uÅBûo¡€ÂáÓ‹1ª U^,èË&bºð² sï뿳%ù‹­,è>jyLÿ‚Ú&±…û³Ú¡Hóáúê•y zúÝÔ¤'óXïwü¥”ƒV½É¡H,ˆd3#­Œã,WÐC‘@TÌ�0K ›ù‡Pùÿf¶ @¤€˜]m¹›ÐÅ3õ<øÅ-Ó�³ê:fô£Ö^Ì�ªR€uÂЬ± #åÿàŸÚ¸dÐ4î/H,aAñ#m‹¯äØm± îvTÎæé/Æþ©ìÿÀ—;’a NÔµµökÛ™ŒñøBöoìÀéíßôoœÞbf€vJ©ô¢ŸSDAkd¨zoÛyÑ­[€ Èì}ã— ƒ%2Ë® &š ¶h>ã4ä6­ŒÔ±{3f1w™w\`_þé1>=ˆ¸Ë<%¬Ù8²txl¤_ztÀO¹àþ|2¾ø§)öJü,îÇx»aP‡y:s4ÿ—ÞZÌè;twÒ¿ýø¤s,èŸJg‚.šÊíÕ`+ÉôŸê$p,`A¹×º+Úöµÿ¥*?,(€åü‚þsç¿Å—7Þ‡ÿ`øÿ»^Åù?0ç¯þ} xñÿ’Þ—0ìÿ—ÜŠy÷¯ÒÜG½\¼š#^A G%å¢ Ô/NY:1‰ŽòoÃg¸E"ŸšN]îdñé¼~ò­1Áô¿!r‘ º·7ÙAXPO|ç Â÷§ªb‡5ãÌ׺éÖHxN†t,„A¨ó{3_þuM×4i•ñK¿ðª
0

to nie jest błąd, tylko tak wygląda plik.zip nie otwierany jakimś archiwizatorem :)

0

no wlasnie wiem...jak mozna spowodowac zeby to sie sciagnelo ?

0

wymuś sściaganie pliku a nie interpretacje

0
header('Pragma: no-cache');
header('Content-type: application/x-zip-compressed; name="plik.zip"');
header('Content-Disposition: attachment; filename="plik.zip"');
header('Content-Length: '.sizeof('plik.zip'));   //tylko jeżeli jest w tym samym katalogu
@readfile('plik.zip');

wysyłaj nagłówki oddzielnie

0
prajmus napisał(a)
header('Pragma: no-cache');
header('Content-type: application/x-zip-compressed; name="plik.zip"');
header('Content-Disposition: attachment; filename="plik.zip"');
header('Content-Length: '.sizeof('plik.zip'));   //tylko jeżeli jest w tym samym katalogu
@readfile('plik.zip');

wysyłaj nagłówki oddzielnie

Jest małe domniemanie, co z tego że 'zamałpimy' funkcję readfile jak sizeof może się przyczepić do czegoś. Zalecam wysłać to tak:

header('Content-Length: '.@sizeof('plik.zip'));   //tylko jeżeli jest w tym samym katalogu

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1