[php] wysylanie zmiennych

0

Witam,
Nie wiem jak do zmiennej $haslo w pliku plik.php?pageindex=15 przeslac haslo w postaci np. moJeHasLo

0

formularzem metodą post,

<form method="post" action="plik.php"> <input type="password" name="haslo"></input>

po przeslaniu w $_GET['haslo'] bedzie haslo...
o to chodziło??

0

Jesli metoda typu POST to haslo bedzie w $_POST, nieprawdaz :>
A i action wtedy raczej powinien tak wygladac : plik.php?pageindex=15 a nie samo plik.php :> Albo zmienna pageindex przeniesc rowniez jako zmienna formularza w srodku.

0

No tak. Sorki za błędy [wstyd]

0
id02009 napisał(a)

No tak. Sorki za błędy [wstyd]

z tym, ze chodzi mi o to, ze chcialam przeslac to haslo wylacznie korzystaja z paska adresu.

0
karotka napisał(a)
id02009 napisał(a)

No tak. Sorki za błędy [wstyd]

z tym, ze chodzi mi o to, ze chcialam przeslac to haslo wylacznie korzystaja z paska adresu.

no to w adresie wpisać plik.php?pageindex=15&haslo=tajneHaslo

a w skrypcie:

$haslo=$_GET['haslo'];


if($haslo=='tajneHaslo') echo 'Access Granted !';

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1