[php] Błąd w zmiennej

0

Witam.
W trakcie otwierania strony wyskakuje błąd:

Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /var/www/www/admin.php on line 870

Oto kod:

$dane= '
<?php

$db_login=\''.$_POST['db_login'].'\'; //lOGIN DO BD

$db_pass=\''.$_POST['db_pass'].'\'; //hasło do bd

$db_host=\''.$_POST['db_host'].'\'; //host bd

$db_name=\''.$_POST['db_name'].'\'; //nazwa bd



$sql_conn = mysql_connect($db_host, $db_login, $db_pass);  //logowanie do bd





$no_post = 5;  //ilość postów na www


$druzyna=\''.$_POST['druzyna'].'\';
$historia=\''.$_POST['historia'].'\';
$zastepy=\''.$_POST['zastepy'].'\';
$harcerze=\''.$_POST['harcerze'].'\';
$zbiorki=\''.$_POST['zbiorki'].'\';

$forum=\''.$_POST['forum'].'\';
$kontakt=\''.$_POST['kontakt'].'\';

$site_name=\''.$_POST['site_name'].'\'; //to jest ta linijka [870]
$error="'.$_POST['error'].'";

?>';

W czym tkwi błąd?!

0

A co to jest to?

$dane= '
<?php
0

Chodzi tu oto że tworzę plik konfiguracyjny. I zmienna $dane to jest właśnie zawartość tego pliku. A że plik chce aby był w php stąd też <?php

0

Zatem w podanym kodzie bledu nie ma. Podaj linijke 870 oraz kilka linijek poprzedzajacych i nastepujacych.

0
	if($_POST['edit']=='1') {

$dane= '
<?php

$db_login=\''.$_POST['db_login'].'\'; //lOGIN DO BD

$db_pass=\''.$_POST['db_pass'].'\'; //hasło do bd

$db_host=\''.$_POST['db_host'].'\'; //host bd

$db_name=\''.$_POST['db_name'].'\'; //nazwa bd



$sql_conn = mysql_connect($db_host, $db_login, $db_pass);  //logowanie do bd





$no_post = 5;  //ilość postów na www


$druzyna=\''.$_POST['druzyna'].'\';
$historia=\''.$_POST['historia'].'\';
$zastepy=\''.$_POST['zastepy'].'\';
$harcerze=\''.$_POST['harcerze'].'\';
$zbiorki=\''.$_POST['zbiorki'].'\';

$forum=\''.$_POST['forum'].'\';
$kontakt=\''.$_POST['kontakt'].'\';

$site_name=\''.$_POST['site_name'].'\';
$error=\' ' . $_POST['error'].'\';

?>';

$dane=nl2br($dane);

$plik= @fopen("..'.dirname($_SERVER['PHP_SELF']).'/res/config.php","w");
if ($plik) {
fputs($plik, "$dane");
fclose($plik);
}
else
echo 'Nie udało się zmienić ustawień!';

	}

Sorry za zamieszanie, ale teraz błąd(ta sama treść) przeniósł się w inne miejsce....dokładnie do
"$plik= @fopen("..'.dirname($_SERVER['PHP_SELF']).'/res/config.php","w"
Niewiem jak to się stało:)

PS dobra nieważne... z przyzwyczajenia wziąłem zamiast ". napisałem '. Sorry, spamuje dziś ostro:)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1