[PHP + Firebird] zapytanie, a skrypt php

0

Witam,

mam następujący problem. jest sobie aplikacja, która posiada bardzo dużą bazę danych. Kilka GB. Bardzo dużo rekordów. Muszę na stronę rzucać pewne operacje, które są na tych danych wykonywane, niektóre operacja trwają nawet kilka minut.

Po wysłaniu zapytania ze skryptu PHP mija kilka minut aż baza odpowie z wynikiem. jak zrobić, aby PHP czekało na to tak długo aż się skończy?

Bardzo często jest tak (prawie zawsze), że w przeglądarce mija tylko czas, a nie otrzymuje żadnego wyniku. Nie miałem nigdy takiego problemu, może dlatego, że zawsze pisałem małe bazy? Jak to zrobić, żeby jednak wszystko było ok?

Jeżeli chodzi o bazę to jest wszystko ok. Dla testów napisałem krótki skrypt dla shell-a, który mi wywoływał skrypt w konsoli. jest wszystko ok tak jak powinno być.

Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam
fraktal

0

set_time_limit(0);

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1