[PHP] Jak ustawic czas niszczenia sesji po jakims tam czasie

0

Mam logowanie na sesyjkach i 4 grupy useerow , kazdy ma inne prawa, teraz mam zrobic cos takiego ze kazda grupa ma miec autowylogowywanie czyli rozny czas bezczynnosci , jak np zrobic zeby powiedzmy po minucie bezczynnosci sesja wygasla?

// prefix - Cold

0

session_set_cookie_params ? ogólnie nie polecałbym ustawiać go na minutę, zwłaszcza w ten sposób
lepiej by było chyba dodać zmienną do sesji przechowującą datę ostatniej aktywności, gdy data < teraz - minuta wtedy skasuj sesję, a potem zapisz do tej zmiennej aktualną datę

ale dla serwera sesja zdaje się znika po session.gc_maxlifetime więc jeśli chcesz ustawić ten timeout to on nie może być większy od tej stałej

0
Adamo napisał(a)

ale dla serwera sesja zdaje się znika po session.gc_maxlifetime więc jeśli chcesz ustawić ten timeout to on nie może być większy od tej stałej

Ale to jest czas bezczynnosci czy ogolnie ktos pracuje maksymalnie tyle sekund i go wywali i na nowo musi sie np logowac?

0

no jestem PRAWIE pewny że bezczynności

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1