Nie trzyma sesji

0

Pomimo tego, że session.gc_maxlifetime = 28800 stronka nie trzyma sesji przez 8h :/
Traci sesję dużo wcześniej przez co wylogowuje użytkowników.

Może o czymś nie wiem i gdzieś jeszcze trzeba coś zmienić ??

0

Sprawdź czas życia ciasteczka z ID sesji.

0

jest:
Wygasa Na koniec sesji

0

Czyli w momencie zamknięcia przeglądarki.

0

no a problem w tym, że użytkownik loguje się do serwisu, i nie wiem dokładnie po jakim czasie ale na pewno już gdzieś po 1h bezczynności przenosi go do formularza logowania, czyli wygasła sesja :(

0

Czy ustawiasz session.gc_maxlifetime za pomocą ini_set()??

jeśli tak, to wywołanie ini_set musi być przed session_start().

to oczywiście taki mój domysł :)

Pozdrawiam ;]

0

Ja osobiście proponuje napisać skrypt w php, który będzie po zalogowaniu użytkownika zapisywał jego ip, login i czas logowania. Następnie przypisze te dane do sesji i zaloguje gościa.

Po każdym odświeżeniu strony musisz sprawdzić czy:
data logowania + czas sesji(czyli te twoje 8H) > obecny czas

Jeżeli tak to uaktualniasz w bazie czas logowania // jeżeli nie to wylogowujesz usera.

Według mnie powinno wszystko działać :-)

0
Mertog napisał(a)

Czy ustawiasz session.gc_maxlifetime za pomocą ini_set()??
jeśli tak, to wywołanie ini_set musi być przed session_start().
Pozdrawiam ;]

nie, administrator serwera ustawił mi taką konfigurację na tym koncie www....

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1