Firma sprzedjąca dostęp do internetu

Odpowiedz Nowy wątek
2006-07-11 21:37

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

Firma sprzedjąca dostęp do internetu.

To jest temat przewodni mojej wiadomości. Chciałbym założyć firme sprzedającą dostęp do internetu drogą radiową. Oczywiście muszę stworzyć Acces Point. Opodiwedni sprzęt itp. Mam problem jednak z kwestią pozyskania przezmnie dostępu do internetu. Muszę wykupić u jakiejś firmy usługę dostępu do internetu, którą potem będę mógł sprzedawać?? Czy dobrze rozumiem?? Jeżeli jest ktoś kto mógłby mi to wszystko wytłumaczyć proszę o kontakt!!


...

Pozostało 580 znaków

2006-07-11 22:03

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 1 dzień temu

Lokalizacja: UE

0

dzierzawisz lacze (np od TPpsy, lokelnego MANu, czy jakiegos innego providera..)
kalkulujesz ile osob moze komfortowo je zuywac, stawiasz serwer, ktory dzieli je na siec i juz


Pozdrawiam. Karol

Pozostało 580 znaków

2006-07-11 22:08

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

A zna ktoś jakieś konkretne firmy lub usługi, które dzierżawią łącza(sprzdaja), które nadawały by się do takiej usługi. Na początek coś nie drogiego a w miarę ciekawego!


...

Pozostało 580 znaków

2006-07-12 01:24

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

na początek np. DSL z tepsy - w miarę tani, dla sieci do 15-20 userów 4MB wystarczy. Zarobek na tym będzie uzależniony od liczby osób oraz ceny dla osoby.
Miesięczna opłata to 349zł (bez VATu)

Nie musisz od razu startować z 4MB, możesz wziąć np. 512kB a potem przejść na wyższy. Minusy to musisz mieć linię telefoniczną oraz upload jest troszku mały, ale da się przeżyć :)

no i docelowo polpak :)


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-07-12 07:59

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 11 lat temu

0
Misiekd napisał(a)

Nie musisz od razu startować z 4MB, możesz wziąć np. 512kB a potem przejść na wyższy. Minusy to musisz mieć linię telefoniczną oraz upload jest troszku mały, ale da się przeżyć :)

Upload mały z tego co mi wiadomo to DSL jest łączem synchronicznym.


"Zdrowy rozsądek to zbiór uprzedzeń nabytych do osiemnastego roku życia." - Albert Einstein
!user image

Pozostało 580 znaków

2006-07-12 10:16

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

Lokalizacja: Kielce

0
mephir napisał(a)
Misiekd napisał(a)

Nie musisz od razu startować z 4MB, możesz wziąć np. 512kB a potem przejść na wyższy. Minusy to musisz mieć linię telefoniczną oraz upload jest troszku mały, ale da się przeżyć :)

Upload mały z tego co mi wiadomo to DSL jest łączem synchronicznym.

:-D [rotfl]
Widziałty parametery tego? przy dowloadzie 15 mbit/s upload zaledwie 800 kbit/s. Symetryk to <ort>napszykład</ort> Kolpak (od telekomunikacji kolejowej) dochodzący do 155 mbit/s w obie strony</ort>


HAKGER - 50% Complete

Pozostało 580 znaków

2006-07-12 10:28

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0
Johnny_Bit napisał(a)

Widziałty parametery tego? przy dowloadzie 15 mbit/s upload zaledwie 800 kbit/s. Symetryk to napszykład Kolpak (od telekomunikacji kolejowej) dochodzący do 155 mbit/s w obie strony

nie czytaty czy jak??
napisałem, że na początek? Napisałem, że upload mały? To teraz napisz ile za te 155MB w obie strony i wytłumacz gościowi, który dopiero zaczyna dlaczego powinien wydawać tyle kasy za coś z czego nawet w 20% nie skorzysta


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

Grabaz
2006-07-12 10:50
Grabaz
0

-> Misiekd
to nie w Twoja strone mieso leci, tylko w strone symetryka ;)
Johnny_Bit zle quote wstawil ;)

Pozostało 580 znaków

2006-07-12 16:31

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 1 dzień temu

Lokalizacja: UE

0

moze pytajacy tak W OGOLE napisze z jakiego miasta jest...na TPsa swiat sie nie konczy..

ja osobiscie zebym mial wybierac tpsa/Biaman [mieszkam w Białymstoku] - wybralbym Biaman)


Pozdrawiam. Karol

Pozostało 580 znaków

2006-07-12 19:07

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

.....wybralbym Biaman

A ja ich nie lubie, maja jakies dziwne filozofie.... Nie bede tu sie rozpisywac, jaki jeszcze 2 lata temu tam panowal balagan, dosc powiedziec ze userzy nie mieli nawet przydzielonego pasma. Ja mialem lacze o szybkosci 10 mbit (ciagnalem z netu z szybkoscia kilka MB/s), a u mojego sasiada sie stronki nawet nie otwieraly.
Poza tym jakies glupie filozofie z blokowaniem na portow na zew IP (po kiego dawac te zew IP i blokowac wszystkie porty i jeszcze sie chwalic ze daja zew IP ze free).

Nie wiem jaka by byla ich oferta dla takiego goscia jak autor posta - ale to dla mnei jakies nielogiczne. Dali by komus lacze, zeby im robil konkurencje? Bo zakladam ze pytajacy chce swiadczyc uslugi dostepu do internetu.

Pozostało 580 znaków

2006-07-12 19:44

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0
othello napisał(a)

Nie wiem jaka by byla ich oferta dla takiego goscia jak autor posta - ale to dla mnei jakies nielogiczne. Dali by komus lacze, zeby im robil konkurencje? Bo zakladam ze pytajacy chce swiadczyc uslugi dostepu do internetu.

No, ale właśnie o to chodzi. Przecież nie kupisz u Telekomunikacji Kolejowej łącza 2 Gbit/s dla siebie, nawet u nich w zastosowaniach piszą, że możesz robić za ISP.
Konkurencji żadnej nie zrobisz - upload w przypadku DSL TP i Dialogu jest za mały.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0