Oceńcie moje wypociny

0

Proszę oceńcie stronkę http://elmot24.pl którą już dobrych parę tygodni zmieniam, przerabiam i sam już nie wiem... :)
Strona jest sklepem, więc zaraz ktoś powie że reklama... ale zależy mi na ocenie strony graficznej. Pozdrawiam

1

Mocno średnia i nijaka.

  1. Niepasujący w żaden sposób układ/wybór kolorów - jeśli sam nie masz zacięcia graficznego, zatrudnij grafika, a nie próbuj losowo łączyć kolory "bo to jakoś ujdzie". Nie ujdzie.
  2. Nie Znalazłeś części, której Szukałeś ??? - Skąd pomysł Na ten Losowo Wciskany klawisz Shift ???????????????????????? + spacja znak zapytania, spacja wykrzyknik z jakiegoś powodu.
  3. Brak pełnego tłumaczenia (compare product).
  4. Koszyk po najechaniu wyświetla pustego diva.
  5. Brak sensownego wyszukiwania po kategorii.
  6. Sklep na WordPressie? nieźle, prędko pożałujesz tej decyzji ;)
    Generalnie wrażenia estetyczne wyceniłbym niestety dosyć nisko, jakieś 3/10 - jak na mój gust, całość jest do przeprojektowania od podstaw, dodatkowo z większą myślą o sensownym RWD zamiast podejściu bo bootstrap robi to automatycznie.
0

dzięki Patryk, ale nie które wtyczki żyją swoim życiem. Staram się poprawiać co mogę.

2
  1. Wkurzają mnie wyskakujące okienka w stylu "Nie Znalazłeś części, której Szukałeś ??? Napisz do Nas – a znajdziemy Ci w dobrej Cenie !".
  2. Czerwona czcionka na czarnym tle, słabo wygląda (komentarze/tagi na dole).
  3. Wyskakujący alert w stylu "Wybierz silnik", to raczej zaszłość, w ogóle to jest głupie, bo blokuje całą przeglądarkę, jeżeli nie mozna filtrować po jednym kryterium (czemu?), to daj jakiś komunikat gdzieś przy tym (np. pod Wyszukiwarka)

Uwagi techniczne:

  1. style wrzucaj do cssa tym bardziej że powtarzasz np. style="text-align: justify;"
  2. kod javascriptowy - to samo do pliku .js
0
  1. Wyskakujące okienka- mnie też wkurzają :) ale jak inaczej poinformować?

"Uwagi techniczne:

  1. style wrzucaj do cssa tym bardziej że powtarzasz np. style="text-align: justify;"
  2. kod javascriptowy - to samo do pliku .js
    "
    TEGO już nierozumiem :)
0

łysy wytłumacz mi jedną prostą rzecz, czemu menu jest posortowane w tak mało logiczną kolejność? Ma to jakieś popracie czy dodawałeś na chybił.
Menu jest "cienkie", fajne można je "przykleić" na stałe do górnej części przeglądarki.

Szukaj, powinieneś umieścić w innym miejscu, ale może to jakaś nowa moda. Mnie to tam zirytowało jak szukałem szukaj.
Wyszukiwarka jest typu, gdzieś z przed 10 lat. Celuję w ten pasek i doszczególnienie wyszukiwanych produktów.

Promocje, bez wodotrysków, to powinno kipieć, wiem wiem to dopiero prototyp, ale piszę na przyszłość.

Sklep nie ma Strony głównej tylko listę produktów.

Panel logowania. Zrób to jak człowiek.

Sklep online - tutaj stwierdziłem, że to fake i robisz sobie z nas wszystkich jakiś bardzo śmieszny? żarcik.

1

A czemu nie użyłeś czegoś co naprawde jest przeznaczone do sklepu i też jest proste w konfiguracji? Hasło na dziś: prestashop

0

presta to jedna sprawa, druga to może prościej by było dobrać jakąś skórkę-gotowca do woocomerce, rozwiązałoby to problem układu, koloru, responsu, wrzuciłbyś opis i kilka najważniejszych produktów na główną, a szablon zrobiłby resztę

no ale nie ma co ryczeć, bez praktyki nie ma postępu, każdy się uczy na błędach

0

Strona jest chaotyczna.

  • cyjanowe tło w "Offline Napisz do nas" - nie pasuje do niczego.
  • zielona pseudotrójwymiarowa ikonka telefonu z odblaskami i gradientami wygląda kiczowato, bo reszta strona w ogóle się nie zgadza z tą stylistyką (zobacz, że np. ikonkę koszyka masz już czerwoną, płaską w jednolitym kolorze. Brak konsekwencji...). Jeśli już koniecznie chcesz ikonkę telefonu, to czemu nie użyć np. unicode:
to wpisujesz w HTML: ☏

https://jsfiddle.net/6uwr4ye6/
(w unicode jest kilka telefonów, możesz zobaczyć).

czy ikonki telefonu z Bootstrapa:

 <span class="glyphicon glyphicon-earphone" aria-hidden="true"></span>

http://getbootstrap.com/components/

Albo innej, mniej rzucającej się w oczy i bardziej dopasowanej do reszty strony ikonki telefonu? (ew. zrezygnować z niej w ogóle).

  • tekst jest pisany niechlujnie, np. po dwukropkach czasem nie ma spacji, czasami jest pokemonowe pismo (np. Części do Samochodów Osobowych, które Znajdziesz u nas Pochodzą od Sprawdzonych i Markowych Producentów. Dzięki temu Każdy z Naszych Klientów ma Pewność, ).

  • uderza też niespójność interlinii. Masz tam w jednych akapitach:

line-height: 1.42857143;

a w innych tekst powsadzany w elementy span z:

line-height: 1.5;

Dziwnie to wygląda, jakby tekst się rozjedżał w jednych miejsach, w drugich zwężał.

  • input z szukaj produktu jest nierówny, rozjeżdża się, przynajmniej u mnie, wychodzi poza granice białego obszaru na stronie.

No i ogólne wrażenie niedopracowania, niespójności, robienia na kolanie.

  1. Wyskakujące okienka- mnie też wkurzają :) ale jak inaczej poinformować?

Żeby poinformować o ciasteczkach nie trzeba wcale dawać popupu, można gdzieś tam dać mało rzucający się w oczy link "polityka prywatności" czy "informacje o ciasteczkach" itp.
A tamten drugi popup o tanich częściach, to wiadomo, że tego nikt i tak nie będzie czytał i nikogo nie poinformujesz tym.

0

Jak klikam "Pomoc" to mi nową karte otwiera

0

Już nie :)

0

Jest trochę lepiej?

0

trochę lepiej jest, ale ta skóra ogólnie jest dość kiepska (jeszcze ta czerwień wypala gały) + powered wp w stopce, więc jak mniemam darmowa wersja, więc pewnie cudu nie zrobisz bez ingerencji w kod

0

Poprzednia wersja się ładowała, obecna wersja u mnie się nie może załadować. Chrome.

0

Co do stopki to raczej chyba nie mogę nic zmienić. A ta czerwień - taki urok motywu. U mnie na Chrome idzie dość szybko nawet po wyczyszczeniu pamięci. Google prędkość strony też ocenia bardzo szybko, na komórki 86/100, a komputery 92/100 więc nierozumiem.

0

To jaki kolor by pasował i jak można by było to łatwo zmienić.

0
lysy13 napisał(a):

Co do stopki to raczej chyba nie mogę nic zmienić.

mogę nie mogę, ale jednak mogę ;)

wordpress->wygląd->edytor plik footer.php

 
			<div class="row rsrc-author-credits">
				<p class="text-center">
					<?php printf( __( 'Proudly powered by %s', 'alpha-store' ), '<a href="' . esc_url( "https://wordpress.org/" ) . '">WordPress</a>' ); ?>
					<span class="sep"> | </span>
					<?php printf( __( 'Theme: %1$s by %2$s', 'alpha-store' ), '<a href="' . esc_url( "http://themes4wp.com/theme/alpha-store" ) . '" title="Free WooCommerce WordPress Theme">Alpha Store</a>', 'Themes4WP' ); ?>
				</p>  
			</div>

podmień: odnośnik i "Proudly powered, Alpha Store, Themes4WP" na swoje pierdoły jakie chcesz

0

tak też robiłem, aż taki słaby to ja nie jestem :) z kombinowania, tylko nie wiem czy tak można :) Teraz kombinuję z ikonkami od komunikacji w wersji mobilnej.

0

ja się może czepiam, ale jak już jest strona postawiona na jakimś hoście, to może lepiej podać mejla na tego hosta? żeby nie było mejla na elmot8[at]wp.pl, tylko choćby sklep[at]elmot24.pl? Większość hostów daje taką możliwość w cenie domeny

0

ikona tak może być?

z tą stopką może być? a co do email - to najpierw miałem adres email a potem założyłem stronę więc za późno.

0

czysteskarpety o co chodzi z tą stopką w rozmowie z aurel ?

0

Chodzi o to, że dobrą praktyką jest, by nie modyfikować plików theme'a (czyli bezpośrednio pliku footer.php), chociażby dlatego, że przy aktualizacji ci się pliki nadpiszą. Można wyłączyć aktualizacje, ale nie zaleca się.

Tu jest całkiem dobry artykuł o tym co i dlaczego: https://www.elegantthemes.com/blog/resources/wordpress-child-theme-tutorial
Jeśli chcesz wiedzieć więcej, to generalnie pogoogle'aj "child-theme wordpress".

1

z drugiej strony, wdrażać child theme do zmiany trzech wyrazów w pliczku php na kilka linijek, give me a break...

0

Czy mogę prosić o sprawdzenie czy przez komórkę da się przesłać do mnie wiadomość email ?

0

Korzystając z wtyczki WP-Mail-SMTP poczta wysyła się prawidłowo przy zamówieniach, ale nie wiem jak to zastosować do adresu email, który znajduje się header.php

0

Wady -

  • Ten przycisk zapytaj o część lub zamiennik lepiej, żeby go nie było lub był na górze.
    Zalety
  • Dużą ilość elementów na stronie, to sprawia, że kształt strony jest dobrze dobrany.
0

Dzięki za rady, a z pocztą już sobie poradziłem. Pozdrawiam. P.S. czekam na kolejne :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1