Mały tool do ułatwienia życia (przycinanie obrazków/muzyki)

0

Okej,

program działa tak że po instalacji dodaje do menu kontekstowego plików audio i obrazków dwie pozycje Sound Trim oraz Image Crop.

Uruchamiają się wtedy dwa okienka które umożliwiają w łatwy sposób edytować taki plik ii zapisać. Powiedzcie co sądzicie o programie. Z

Nie oceniajcie strony bo to pierwsza lepsza templatka, do której wrzuciłem download link i trochę screenów ;)

http://meachenii.aq.pl/

PS; z tym menu kontekstowym: działa pod win7/8, nie sprawdzałem pod innymi.
PS2; jak teraz sprawdzam to obrazki chyba tylko .bmp działa :D

0

A dzieki to tylko WAV? To ty nie wiesz co napisales?

0

Po zrzutach widzę że przydała by się opcja wygłuszania dźwięku od x do y sekundy.
Zainstaluje i napisze więcej ;)
Nie mam dostępnych opcji po kliknięciu PPM na plik audio/graficzny.
Uruchomiłem ponownie system, Windows 7 32bit.

0

oo cos zwiazane z dzwiekiem, zaraz sprawdze :)

1

Sprawdzilem tylko AUDIO i jest ok. Kilka uwag:

  • zaznaczanie przedzialu zamula. Fajnie ten przebieg sygnalu wyglada, ale nie powinno tak mulic,
  • brak polskiego, normalnie bym wylaczyl ten program zaraz po uruchomieniu,
  • ta grafika z ta laska migocze. Zle to swiadczy, skoro program tez zajmuje sie obrobka obrazu,
  • po kliknieciu na "Save" pojawil sie plik w formacie WAV a rozszerzenie pliku ma .mp3,
  • rozdziel jakas te wyswietlanie czasów. Osobny wiersz dla obrobki, osobny dla odtwarzania,
  • tez cos nie dziala menu kontekstowe (win 7 32 bit),
  • literowka "Supprt".

a i najwazniejsze zmien strone :P Ja lubie strony bardzo proste np jak ta http://miniupnp.free.fr/
wchodzac na twoja, Od razu bym ja wylaczyl, bo wyglada jak jakas wyleganria trojanow. Pobieranie pliku powinno byc latwo zauwazalne, bez zbednego spamu

0

Nie no, ogólnie napisałem i zrobiłem żeby działało "w ogóle". Czyli obrazki dla .bmp aa dźwięki .wav. Otwieranie i zapisywanie jpg,gif,png wymaga trochę innego kod/bilbiotek ii nie chciało mi się tego wtedy robić aa z przycinaniem dźwięku to już wgl.

Z tym menu kontekstowym rzeczywiście są jaja, bo nie robiłem żadnych dokładnych researchów, tylko tekstowałem u siebie, sprawdzałem które klucze w których ścieżkach w rejestrze dadzą taki rezultat, sprawdziłem u dwóch kumpli, działało im to dałem do programu. Chyba będę musiał posprawdzać wiecej ;)

Sorry za stronę :D chciałem żeby była fajna xd

0

Mnie się strona akurat podoba ;-)

Ale:

  1. Nie wiem czy publikacja aplikacji w postaci pliku RAR to najlepszy pomysł - ZIP jest o niebo bardziej uniwersalny, bo Windows sam go rozpakowuje bez dodatkowych programów;
  2. Błędy ortograficzne i literówki - w instalatorze jest "advenced", "greatful"; w programie jest "coudn't", "supprt"
  3. Nie ma obsługi plików JPG czy GIF czy PNG? Który mamy rok?;
  4. Newsy się nie ładują ;-);
  5. GDZIE JEST DEINSTALATOR? JAK SIĘ MAM POZBYĆ WPISÓW Z REJESTRU TERAZ?
1

Nie wiem w czym to pisałeś, ale do grafiki masz wbudowaną w Windows bibliotekę WIC, albo Gdi+ (które do obsługi plików graficznych korzysta z WIC EDIT: Gógiel twierdzi, że jednak nie).

W obu przypadkach (WIC i Gdi+) „za darmo” dostajesz obsługę JPG, PNG, TIF i innych.

0

@Ktos

HKCR\WMP11.AssocFile.WAV\shell\Trim
HKCR\Paint.Picture\shell\Crop

0

Pytanie kieruję tutaj do @Ktos i @Azarien, ale liczę na opinię jak najwięcej ludzi.

Ggyby to działało bezproblemowo, korzystalibyście z takiego (nie mowię tego) programu?

0

Z jakiegoś korzystam (do przycinania obrazków jest to zazwyczaj Paint) więc nie mówię nie...

0
TomRiddle napisał(a):

HKCR\WMP11.AssocFile.WAV\shell\Trim
HKCR\Paint.Picture\shell\Crop

nie dziwię się że nie pojawia się nic w menu kontekstowym jeśli tam dodajesz swoją aplikację :D
nie ma to jak apka dostosowana do jednego komputera

0
TomRiddle napisał(a):

Pytanie kieruję tutaj do @Ktos i @Azarien, ale liczę na opinię jak najwięcej ludzi.

Ggyby to działało bezproblemowo, korzystalibyście z takiego (nie mowię tego) programu?

Dźwięków mi się chyba nie zdarzyło jeszcze przycinać, tak w gruncie rzeczy, o tyle do obrazków mógłby być przydatny - do zrobienia zmiany rozmiaru i przycinania często używam Paint.NET/Painta.

0

fajne programy tyle ze u mnie nie dzialaja

ja kadruje z painta z windows 7

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1