X Arkanoid

0

Witam,
Uczę się Javy (i programowania w ogóle), a jako że najlepszy sposób na naukę programowania to pisanie aplikacji, postanowiłem napisać małą grę. Padło na arkanoida. Nie potrafię wymyślać ładnych nazw, więc na razie jest X Arkanoid. Na razie jest tylko jeden poziom. Proszę o konstruktywną krytykę.

Sterowanie strzałkami i spacją (można zmienić).

Wymagana Java 7.

Launcher.exe i Windows_Timer.dll potrzebne tylko pod Windą. (Pierwsze to launcher, a drugie potrzebne do zwiększenia rozdzielczości zegara systemowego, żeby gra się nie cięła (problem występuje tylko pod Windą)).

0
  1. Po jaką cholerę wymagana java7?
  2. wcale nie potrzeba Ci żadnego dll do tego - zresztą w ogóle po co to robić przy takiej grze?
  3. czemu nie w formie appletu?
  4. reaguje na klawisze z opóźnieniem, tak się nie da grać.
0
  1. Piszę to dla siebie, dla wygody
  2. Napisałem, nie znam innego rozwiązania niż JNI lub JNA
  3. Bo mi się nie chce, może w przyszłości
  4. Niczego takiego nie doświadczyłem, ale testowałem tylko na dwóch kompach
0
Xack napisał(a)
  1. Piszę to dla siebie, dla wygody

Mało kto ma Javę 7, (właściwie tylko programiści javy i to nie wszyscy) zrób na 6, wcale nie jest niewygodne...

Xack napisał(a)
  1. Napisałem, nie znam innego rozwiązania niż JNI lub JNA

A to Ci w ogóle nie jest potrzebne.. nie sądzę, byś przy czymś takim potrzebował robić coś częściej niż co 16ms. A jak chcesz coś mierzyć, to jest nanoTime.

also.. wystarczy odpalić jeden wątek w tle, żeby był daemonem i niech zrobi sleep(duza wartosc);

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1