Kilka pytań odnośnie Javy i JavyFX.

0

Witam. Mam kilka pytań odnośnie Javy i JavyFX.

  1. Np. chcę zrobić aplikację w której po lewej będzie jakieś menu które po otwarciu będzie otwarte do momentu aż go się nie zamknie (masło maślane), a po prawej stronie okna aplikacji chciałbym zrobić np. pole tekstowe (taki jakby notatnik). Czy jest możliwość aby nie zmieniać całej sceny aby zmienić tylko miejsce w którym jest pole tekstowe? Np. Pane i później wczytując plik FXML który zawiera treść tego Pane? Zależy mi na tym aby GUI było w FXML-ach.

  2. Czy w Javie da się wysyłać i przyjmować e-maile? Jest taka klasa lub jakaś biblioteka?

Na razie tyle ;). Z góry dzięki za pomoc.

0

1.Na pewno tak.
np btn.setLayoutX(250);
btn.setLayoutY(220);
Ale najlepiej przedstaw kod
2. http://www.simplejavamail.org/#/about

0

Jak znasz podstawy Javki SE, to polecam Ci te książkę i ten kurs, więcej się z nich nauczysz niż z tych przelotnych kursów za 10k. Tu wydasz tylko 160zł.
https ://helion.pl/ksiazki/javafx-9-tworzenie-graficznych-interfejsow-uzytkownika-urszula-piechota-jacek-piechota,jafx9t.htm
https ://helion.pl/ksiazki/javafx-kurs-video-wzorce-oraz-typy-generyczne-lukasz-bownik,vjavfx.htm#format/w

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1