Konwerter cpp do java

0

Cześć, napisałem projekt w c++ i potrzebuję identyczny, ale w javie, szkoda mi tracić czasu na przepisywanie setek linii kodu, polecicie może jakiś dobry konwerter?

0

Nie ma zadnego takiego dobrego 'konwertera'. Mozesz to przepuscic przez cos co znajdziesz w google'u, ale dostaniesz co najwyzej proteze udajaca napisane cos w Java'ie, ktora strach komukolwiek pokazac, ktora i tak bedziesz musial poprawiac.

0

Znajomy mi coś opowiadał, w sumie chciałbym spróbować, zależy mi na czasie, poprawki mogę nanieść

0

Istnieje kilka tego typu konwerterów ale raz, że chyba są już dosyć mocno nierozwijane jak ten:
https://sourceforge.net/projects/ctojava/
https://www.tangiblesoftwaresolutions.com/product_details/cplusplus_to_java_converter_details.html (demo/płatne)

Druga sprawa, że wyprodukują (jeśli nawet) totalne spaghetii. Jeśli potrzebujesz coś portować do Javy dla własnego użytku to możesz spróbować. Licz się z tym, że będziesz musiał trochę poprawić żeby to jakoś działało.

0
Nindzia napisał(a):

Znajomy mi coś opowiadał, w sumie chciałbym spróbować, zależy mi na czasie, poprawki mogę nanieść

nakład czasu takich "poprawek" jest większy niż napisanie tego z palca.
Jeśli masz jaką-taką obiektową koncepcję w C++, to być może komfortowo będzie się pisało.

Jeśli C++ było "brzydkie", to nic nie pomoże

0

Skompiluj za pomocą emscripten, a w javie odpal w jakimś silniku js, chyba nawet z jvm teraz coś jest dołączane. Okropne? Okropne. Ale ma szansę działać. Przy czym podejrzewam, że i tak szybciej by było po prostu poprawić kod tak, aby był poprawnym kodem javy.

0

Inne rozwiązanie to katorga z JNI. Czyli publiczne API z C++ opakowujesz za pomocą JNI i udostępniasz do Java.
Jeśli API masz proste to będzie to lepsza droga.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1