java + program konsolowy exe cpp

0

Doberek,

Napisałem sobie jakiś czas temu prosty programik (konsolowy) w c++. Jako że trochę trudny jest w obsłudze dla prostego użytkownika, który zawsze chce mieć coś wizualnego, kolega napisał mi przejściówkę w javie, która powinna uruchamiać mój program. Za pomocą tego kodu:

try {
		    Process proc = Runtime.getRuntime().exec("rapidrenegat.exe");
		    System.exit(0);
		} catch (IOException ex) {
		    ex.printStackTrace();
		}

da się uruchomić aplikację okienkową, jednak nie da się programu konsolowego. Jakieś pomysły?

0

Mam okno zrobione w swing. Odpaliłem więc w nowym wątku sczytywanie z Inputstreama. Tak jak jest to pokazane na http://www.devx.com/tips/Tip/13867

  1. Czy trzeba czekać zawsze na koniec linii aby odebrać znak
  2. Jak zmienić szerokość kolumny w AbstractTableModel??
  3. Mój program c++ wywołuje przez system("wget.exe"). Kiedy więc zabiję proces mojego programu nie zakończy się proces wget. Jakiś pomysł?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1