Dlaczego program typu hello world nie chce się odpalić?

0

Mam pytanie , chce sobie właśnie odpalić program hello world ale podkresla mi printin i wyskakuje coś takiego co to może znaczyć i jak to naprawić ?

The method printin(String) is undefined for the type PrintStream
1

Problem leży w nazwie metody, powinno być println (PRINTLN) a nie printin.

0
atmal napisał(a):

Problem leży w nazwie metody, powinno być println (PRINTLN) a nie printin.

DŻIZUS KRAJZ ja byłem przekonany że jest PRINTIN a to jest jakby print line a nie in -- dziękuje kocham cię przyjacielu

0
Krwawy Ogrodnik napisał(a):
atmal napisał(a):

Problem leży w nazwie metody, powinno być println (PRINTLN) a nie printin.

DŻIZUS KRAJZ ja byłem przekonany że jest PRINTIN a to jest jakby print line a nie in -- dziękuje kocham cię przyjacielu

niestety zmieniłem ale też nie działa wyskakuje coś takiego Exception in thread "main" java.lang.Error: Unresolved compilation problem:
The method printin(String) is undefined for the type PrintStream

at hello.hello.main(hello.java:10)
0
Krwawy Ogrodnik napisał(a):
atmal napisał(a):

Problem leży w nazwie metody, powinno być println (PRINTLN) a nie printin.

DŻIZUS KRAJZ ja byłem przekonany że jest PRINTIN a to jest jakby print line a nie in -- dziękuje kocham cię przyjacielu

niestety zmieniłem ale też nie działa wyskakuje coś takiego

Exception in thread "main" java.lang.Error: Unresolved compilation problem:
The method printin(String) is undefined for the type PrintStream

at hello.hello.main(hello.java:10)
0

Proste Hello-World w Javie powinno wyglądać tak:

public class HelloWorld {
	public static void main(String[] args) {
		System.out.println("Hello World");
	}
}

Zobacz czy to działa.

0

I mam jeszcze pytanie czy po instalacji eclipse mam my dodać coś z javy jakieś biblioteki czy coś takiego ?

0

Niestety nie orientuję się w tym temacie, wygoogluj "Java Eclipse" to na 100% znajdziesz poradnik nt. instalacji.

0
atmal napisał(a):

Niestety nie orientuję się w tym temacie, wygoogluj "Java Eclipse" to na 100% znajdziesz poradnik nt. instalacji.

tak wygląda program

package hello;

public class hello {

	/**
	 * @param args
	 */
	public static void main(String[] args) {
		// TODO Auto-generated method stub
		 System.out.println("Hello World");
	}

}
0

Rozumiem że nie działa? Jaki błąd tym razem się pojawia?

0
atmal napisał(a):

Rozumiem że nie działa? Jaki błąd tym razem się pojawia?

niestety zmieniłem ale też nie działa wyskakuje coś takiego

Exception in thread "main" java.lang.Error: Unresolved compilation problem:
The method printin(String) is undefined for the type PrintStream

at hello.hello.main(hello.java:10)
0

Nadal widzę w tym błędzie u Ciebie printin zamiast println.

0
atmal napisał(a):

Nadal widzę w tym błędzie u Ciebie printin zamiast println.

jest na pewno L oczywiście małe

0

poprawiłeś i nie skompilowałeś moim zdaniem skoro nadal ci wyskakuje taki błąd

0

Spróbuj przebudować projekt. Bo problem ten już powinien być naprawiony, więc nie wiem skąd błąd.

0
atmal napisał(a):

Spróbuj przebudować projekt. Bo problem ten już powinien być naprawiony, więc nie wiem skąd błąd.

dobra naprawiłe mpo prostu jak tworzyłem nowy projekt to wybrałem jdk 1.6 a ja mam 1.8 i się nie chciało zrobić
dzięki za pomoc

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1