$_SESSION utrata po przejsciu an inny adres

0

witam, mam mały problem uzywam $_SESSION
ale po przejsciu przez
header(Location: http://jakasstronka.pl/);
trace $_Session
wczesniej nie miałem z tym problemu bo uzywałem location jako header(Location: index.php);
ale niestety muszę rozdzielić logowanie na dwie domeny i się pojawił ten problem.

wie ktoś jak mogę ten problem rozwiązać ?

0

Przekierowujesz na ten sam serwer? (protokół, domena)

0
Patryk27 napisał(a):

Przekierowujesz na ten sam serwer? (protokół, domena)

tak, na subdomene
poczta.jakasstrona.pl
jezeli mam header(location: http://glownadomena.pl);
to dziala bez problemu ale jak już chce uzyć subdomeny to juz sie robi problem
uzylem var_dump($_SESSION);
na subdomenie pokazuje null a w array pokazuje (1)

0

I co to ma do rzeczy?

0
Patryk27 napisał(a):

I co to ma do rzeczy?

próbowałem wszystkimi sposobami podanymi w linku bez zmian.

0

ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?
próbuję od 8h i dalej nie wiem czemu to nie działa a praktycznie już wszystkie tematy w googlach oblukałem i zadnym sposobem nie idzie przenieść tego $_SESSION na sub.domene.pl

ten kawalek kodu odbiera sessiona id ale niestety na subdomenie wywala nula nie wiem czemu
jezeli ręcznie podstawie 1 to dziala na uzytkowniku o id 1

if($uzytkownik['zalogowany'] == 0){ $uzytkownik= ""; $_SESSION['uzytkownik'] = 0; }

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0