Jak wyciągnąć zmienne z tablicy $_SESSION do JS

0

Witam . Mam taki kod

const pytanie=[];
 for (x=0;x<20;x++)
 {
	 pytanie[x]= "<?=$_SESSION[qest]["+x+"]?>";
 }

jak wyciągnąć dane z tablicy $_SESSION do JS. Powyższy przykład nie działa. Nie wiem jak zmienną "x" umieścić w PHP aby odczytać kolejne rekordy i przypisać je do tablicy pytanie

1

Podstawowe pytanie - czy podany kod chcesz odpalić po stronie serwera, czy raczej klienta?

0
cerrato napisał(a):

Podstawowe pytanie - czy podany kod chcesz odpalić po stronie serwera, czy raczej klienta?

Po stronie klienta.

1

No to za bardzo tego nie widzę. Zmienne $_SESSION istnieją po stronie serwera, więc w ten sposób nie uda Ci się do nich dostać z poziomu przeglądarki.

W sumie to widzę dwie możliwe opcje:

  1. musisz już wartość tych zmiennych znać oraz podstawić do kodu w chwili generowania HTML'a przez serwer
    albo
  2. skorzystaj z jakiegoś sposobu dynamicznego (bez przeładowywania strony) pobierania danych z serwera - chociażby AJAX albo fetch API.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1