Pomóżcie mi z nauką, wymyślcie mi programy które mam zrobić

0

Witam. Bardzo mi zależy na podnoszeniu umiejętności. Prosiłbym was abyście dali mi za zadanie napisanie jakiegoś programu, ja następnie napisałbym go i odesłał a Wy potwierdzilibyście czy zgadza się to z waszym wymogiem. Chciałbym zacząć od prostych rzeczy ( tak na prawdę to zacząć i nie kończyć :D mógłbym podnosić poprzeczkę w nieskończoność ).

W trakcie dawania mi jakiegoś zadania prosiłbym o jedną dwie porady dotyczące zadania :) Czym się kierować czego na pewno nie robić.

Mam nadzieję że znajdzie się ktoś kto będzie miał chwilę czasu i chęci pomóc mi w nauce praktycznej języka C# z góry dziękuję i pozdrawiam :)

1

Takich wątków było już naprawdę dużo, w których podawane były linki do całych list zadań (od łatwych po trudne); Uzyj więc wyszukiwarki i odszukaj te wątki.

0

SPOJ i koniec. Przerób spoja + podstawy GUI (albo i nie) i dostaniesz pierwszą robote. Najlepiej wszystkie zadanka mieć na GitHubie. Najlepsza dokumentacja umiejętnośći.

0

Pobaw się np. https://www.codingame.com/start. Ja jak miałem przestój w robocie to robiłem sobie te zadanka.

0

Wiem że było dużo takich wątków, lecz chodzi mi o indywidualną pomoc. Nikt raczej nie będzie się zajmował sprawdzaniem odkopanego wątku ;)

5
Invictus95 napisał(a)

Mam nadzieję że znajdzie się ktoś kto będzie miał chwilę czasu i chęci pomóc mi w nauce praktycznej języka C#

@lukas_gab - SPOJ to akurat nie jest idealne rozwiązanie, jeśli o wiedzę praktyczną chodzi, więc nie pisałbym, że "SPOJ i koniec"; Można sobie poćwiczyć rozwiązywanie zadań, jednak były podawane już stronki z zadaniami bardziej "życiowymi"; Może w tę stronę?

0

Jak chcesz pomysły na program jak najbardziej życiowe to wejdź na stronę ze zleceniami dla freelancer-ów.
Przykładowo: https://useme.eu/pl/jobs/category/programowanie-i-IT,2/

0

Dziękuję za cenne informacje :) Jeżeli ktoś miałby czas sprawdzać moje wynalazki proszę o kontakt na PW, tak wiem że jest od tego dział lecz po cichu liczę na ukierunkowanie ;)

0
furious programming napisał(a):
Invictus95 napisał(a)

Mam nadzieję że znajdzie się ktoś kto będzie miał chwilę czasu i chęci pomóc mi w nauce praktycznej języka C#

@lukas_gab - SPOJ to akurat nie jest idealne rozwiązanie, jeśli o wiedzę praktyczną chodzi, więc nie pisałbym, że "SPOJ i koniec"; Można sobie poćwiczyć rozwiązywanie zadań, jednak były podawane już stronki z zadaniami bardziej "życiowymi"; Może w tę stronę?

Jak ktoś będzie wstanie rozwiązywać zadania ze SPOJ z level III to stiwerdzi, że niepotrzebnie zakładał temat i sam poszuka czego mu brakuje, nauczy się i znajdzie prace ;) Spoj uczy myślenia... Zresztą czy kogoś tutaj ktoś za rączkę prowadził ?? Moim zdaniem edukujmy logiczne myślenie i inteligencję a umiejętności praktyczne przyjdą same. Jak gość zakłada takie tematy, to na razie nie rokuje ponad SPOJ, a jak pójdzie w praktyczne "ifowanie" to potem okaże się, że ma braki z poziomu SPOJ.

2

napisz program do zarzadzania magazynem
pozniej napisz do zarzadzaniem finansami
pozniej do zarzadzaniem HR
pozniej bombermana
pozniej czytnik RSS
pozniej bota na irca

pozniej zacznij szukac innych tematow bo pomysly nie sa indywidualne i byly dziesiatki takich tematow ;)

0

http://www.toci.pl/#apply-section

Teraz od 31.08 startują darmowe kursy (podstawowy oraz średniozaawansowany ) C#. Po kursie mozliwośc stażu lub pracy
ja się na to zapisałam

Polecam również wszelkie kursy C#, aplikacji, asp.net z :
http://www.centrumxp.pl/dotNet/20,kategoria,Kurs-C-cz-I.aspx

oraz zasoby treningowe Microsoftu

0

Tu jest dużo informacji: http://lmgtfy.com/?q=ideas+for+programming+learning
pierwszy link z wyniku choćby i masz w kolejnych linkach ponoć 1000 pomysłów:
https://www.reddit.com/r/learnprogramming/comments/2a9ygh/1000_beginner_programming_projects_xpost/

W trakcie dawania mi jakiegoś zadania prosiłbym o jedną dwie porady dotyczące zadania :) Czym się kierować czego na pewno nie robić.

od siebie mogę poradzić: gra memory. Jest to dość łatwe, przy czym warto pamiętać o tym, że:

  • gra ma kilka stanów - gracz bierze pierwszą kartę, bierze drugą, sprawdzenie wyniku i tak w kółko.
  • liczba kolumn i liczba rzędów jest względna. Nie można zakładać sztywno, że będzie to 5x5 czy 4x4, trzeba to móc skonfigurować
  • w pewnym momencie gracz może kliknąć "nowa gra", więc trzeba zrobić to w ten sposób, żeby program sam czyścił planszę i tworzył nową grę (najlepiej żeby gracz mógł ustawić liczbę rzędów i kolumn)
    itp.

Prosiłbym was abyście dali mi za zadanie napisanie jakiegoś programu, ja następnie napisałbym go i odesłał a Wy potwierdzilibyście czy zgadza się to z waszym wymogiem.

Może tak, może nie. Zdarza mi się komentować randomowe wątki i robić dla rozrywki komuś code review, natomiast prawda jest taka, że każdy tu ma swoje zajęcia i ciężko wymagać od randomowej osoby, że będzie twoim mentorem... ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1