Jak zrobić aby wciskanie klawisza Enter, wykonywało czynność?

0

jak to zrobić żeby klikanie na enter pobierało z bazy danych daną wartość i dawało dany odnośnik
mam wybor
user image
i mam dwie do wyboru cola i pepsi chciałbvym ze jak wybiore cola to przeniesie na cola.com po kliknieciu na enter
a po wybraniu pepsi przeniesie np na pepsi.com
próbowałem sam ale nie daję rad uzywałem echo form action: strona www
nawet jak mi się udało to po wyborze coli czy pesi wyświetlało tą samo strone po kliknieciu enter

0
window.onkeyup = function(e) {
   var key = e.keyCode ? e.keyCode : e.which;

   if (key == 13) {
       // do something.
   }
}
0
datdata napisał(a):
window.onkeyup = function(e) {
   var key = e.keyCode ? e.keyCode : e.which;

   if (key == 13) {
       // do something.
   }
}

hmm
ale z tego co widzę kod raczej nie zadziała na takiej zasadzie jak chce.
chodzi mi o to ze
mam wybor cola i pepsi.
wybiore pepsi i klikne "wybierz" przeniesie mnie na strone pepsi.com
a jak wybiore cola i klikne "wybierz" przeniesie na cola.com

próbowałem tak ale wiem że albo trzeba innym kodem chyba

if($doVariable1 = $p['napoje'] = 'lol')
$server = 'test';
$po->polaczenie('localhost', 'root', '', 
$server, 'utf-8');
$doVariable1 = isset($_GET['do']) ? $_GET['do'] : null;
if($doVariable1 = $p['world'] = 'lol')
$czy = mysql_fetch_array(mysql_query("select * from test.player where account = ".
$_SESSION['logged']." and ban = 0 limit 1"));
if(!empty($czy)){
$player = all("select * from test.player where account = ".
$_SESSION['logged']." and ban = 0 order by level desc");
echo "
<form action='?napoje=lol&do=game' method='post'>
  <select name=player id=player world=costam >";
    echo "
    <optgroup label='LOL'>";
      while($p = mysql_fetch_array($player))
      if($p['world'] == 'lol')
      echo "
      <option value=".
                     $p['id'].">".
        $p['name']."(".
        $p['level'].")(".
        $p['vocation'].")
      </option>";
      echo "
    </optgroup>
    </form>";
  } 
  else echo "
  <option value='0'>BRAK playerI
  </option>";
  echo "
  </select>
<center>
  <div id=enterframe>
    <input type='submit' id='enterbutton' value=''>
  </div>
</center>";
			if($doVariable1 = $p['serv'] = 'lol1')
$server = 'test1';
$po->polaczenie('localhost', 'root', '', 
$server, 'utf-8');
$doVariable1 = isset($_GET['do']) ? $_GET['do'] : null;
if($doVariable1 = $p['world'] = 'lol1')
$czy = mysql_fetch_array(mysql_query("select * from test1.player where account = ".
$_SESSION['logged']." and ban = 0 limit 1"));
if(!empty($czy)){
$player = all("select * from test1.player where account = ".
$_SESSION['logged']." and ban = 0 order by level desc");
echo "
<form action='?serv=lol1&do=game1' method='post'>
  <select name=player id=player world=costam1 >";
    echo "
    <optgroup label='LOL1'>";
      while($p = mysql_fetch_array($player))
      if($p['world'] == 'lol1')
      echo "
      <option value=".
                     $p['id'].">".
        $p['name']."(".
        $p['level'].")(".
        $p['vocation'].")
      </option>";
      echo "
    </optgroup>
    </form>";
  } 
  else echo "
  <option value='0'>BRAK playerI
  </option>";
  echo "
  </select>
<center>
  <div id=enterframe>
    <input type='submit' id='enterbutton' value=''>
  </div>
</center>";

i chciałem to zrobić tak zeby te dwa mieć w jednym coś typu
user image

0

Zaoraj ten kod. Otwórz kurs programowania od zera. Zacznij się uczyć. Bo to co teraz robisz to są jakieś cuda na kiju. Jak to mawiają: z gówna bata nie ukręcisz.

0

ref

0

Zrób to w JavaScript - będzie łatwiej.

Etap pierwszy - hasło "javascript redirect select button onclick"
http://stackoverflow.com/questions/16562577/how-can-i-make-a-button-redirect-my-page-to-another-page

Pełne rozwiązanie w jQuery (biblioteka dodatkowa)
https://www.codeofaninja.com/2012/01/jquery-redirect-onclick.html

Pełne rozwiązanie w gołym JavaScript (hasło "javascript redirect to page select option button onclick"):
http://stackoverflow.com/questions/28167305/how-to-redirect-a-user-based-on-option-select-in-html-after-clicking-a-button

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1