Pomoc w udoskonaleniu kodu programu :)

0

Witam potrzebuję małej pomocy chodzi o wysyłanie przypisanych klawiszy do otwartego programu i do tego napisałem taki programik.
Ale moje pytanie jest następujące jak zrobić żeby przyp[isane klawisze były wysyłanego do zminimalizowanego programu??
Ma ktoś pomysł jak przerobić mój kod???

Global $PAUSE
Global $START
HotKeySet("{F5}", "start")
HotKeySet("{F6}", "pause")
While 1
Sleep(50)
WEnd

Func START()
While 1
Send("{1}")
Sleep(10)
Send("{z}")
Sleep(10)
WEnd
EndFunc

Func PAUSE()
$PAUSE = Not $PAUSE
While $PAUSE
Sleep(50)
WEnd
EndFunc

0

Przy starcie pobierz uchwyt aktywnego okienka lub znajdź go wg klasy oraz/lub nazwy.
Przekazuj bezpośrednio do niego.
Może się okazać że zminimalizowane okienko wcale nie przyjmuje wprowadzenia - więc się nie dziw jak to nie pomoże.

0

Niestety nie działa ale dzięki za chęci :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1