Bot do forum 4programmers - jakimi narzędziami da się to zrobić (język programowania + framework).

0

Na własną potrzebę potrzebowałbym stworzyć program bota do 4programmers.net/Forum. Poza tym nigdy nie zrealizowałem żadnego projektu który wymyśliłem z powodu braku czasu.

Funkcje programu:
-Dodawanie postów i komentarzy reklamujących V1AGRĘ i C1AL1S, a także tabletki na utratę wagi
-Dodawanie "Łapek w Górę"
-Subskrybowanie danego tematu

Program miałby działać na zasadzie takiej, że ja wprowadzam do pliku.txt nazwy uprzednio założonych kont na forum on je wczytuje (jeszcze lepiej gdyby mógł sam zakładać konta), następnie jeśli chciałbym dodać komentarze wprowadzam je także do pliku.txt on je wczytuje. Wklejam link z tematem zaznaczam poszczególne Checkboxy np.Dodaj komentarze -> klikam na Button i program zaczyna działać.

0

W zasadzie dowolny język sie nada, wystarczy że wspiera przechowywanie tokenów csrf. Python + cookiejar + requests + urllib spokojnie by styknął.

0

o w sumie dobry pomysł. przydałby się bot , który mógłby wgl dużo monitorować na 4programmers (np. kto zalajkował dany post bazując na dolnym info o użytkownikach itd.....

0

A może najprościej będzie uzyskać dostęp do bazy danych i wysyłać zapytania?

:P :P :P

0

Może i prościej, ale admin po jakimś czasie wykryje i "załata" więc trza zaczynać od początku przy tym że admin już nieco czujniejszy ;P
Więc może warto pójść tą dłuższą drogą :)

0

Swego czasu (tak w okolicach 2008 roku) napisałem bota do 4p (ale do artykułów, nie do forum), w C# + jakaś nakładka na HttpWebRequest/HttpWebResponse o nazwie HttpClient, ale nie miała ona nic wspólnego z HttpClient, który jest obecnie dostępny. Potrafił wstawiać tekst do artykułów, ustawiać im kategorie i takie tam.

0

że jeszcze nikt na to nie wpadł http://www.seleniumhq.org/

2

Żaden bot nigdy nie będzie tak dobry, jak @Shalom i jego "programowanie nie jest dla ciebie".

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1