Bot do Youtube'a - jakimi narzędziami da się to zrobić (język programowania + framework).

0

Na własną potrzebę potrzebowałbym stworzyć program bota do serwisu Youtube. Poza tym nigdy nie zrealizowałem żadnego projektu który wymyśliłem z powodu braku czasu (oprócz małej gierki w C++ + SFML 2d+sieć).

Funkcje programu:
-Dodawanie komentarzy
-Dodawanie "Łapek w Górę i w Dół"
-Subskrybowanie danego użytkownika

Program miałby działać na zasadzie takiej, że ja wprowadzam do pliku.txt nazwy kont Youtube on je wczytuje, następnie jeśli chciałbym dodać komentarze wprowadzam je także do pliku.txt on je wczytuje. Wklejam link z filmikiem zaznaczam poszczególne Checkboxy np.Dodaj komentarze -> klikam na Button i program zaczyna działać.

Bo kiedyś był bot i miałem nawet kontakt z autorem który zdradził mi, że napisał go SciTE Script Editor - AutoIt v3, ale od długiego czasu już nie działa. I podobno Youtube'a nie udostępnia już API, więc dlatego pytam w jaki sposób można by teraz to zrealizować.

0

JS?

0
Desu napisał(a):

JS?

A w JS GUI? Myślałem o czymś bardziej obiektowym jak C# .NET albo Java.

0

Webdriver + phantomjs? możesz użyć każdego języka niemal.

0

Pisałem kiedyś bota dla kolegi do gry przeglądarkowej i robiłem to właśnie w jsie. Jeżeli chcesz dodawać komentarze, klikać łapki w góre itd. to w jsie będzie najłatwiej :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1