Kilka pytań dotyczących eclipse

0
  1. Czy jeśli tylko skopiuje folder src, czyli kod źródłowy to będzie działać na innym komputerze ?
  2. Jak otwieram plik projektu to jak przez niego otworzyć plik źródłowy,bo na pasku package explorer nic NIE MA ?
  3. Czy w tym pasku po lewej stronie package explorer można ustawić aby wyświetlało tylko projekty aktualnie otwarte ?

dodanie znaczników wyponkowania - @furious programming

1
  1. Jak skompilujesz na innym komputerze i nie masz żadnych dodatkowych bibliotek jako zależności to tak.
  2. Nie rozumiem pytania.
  3. Możesz kliknąć na taką strzałkę na tym paski i ustawić filtrowanie projektów.
1
  1. Jeżeli pytasz o to, czy sam folder src wystarczy, żeby go zaimportować do Eclipse'a jako projekt, to nie. Możesz go co najwyżej dodać do już istniejącego projektu przez File->Import->General->File System.
  2. Aby dostać się do plików źródłowych projektu, to po prostu rozwijasz odpowiednie jego gałęzie.
  3. Możesz kliknąć prawym na wybranych projektach, wybrać Close Project, a następnie wybrać strzałeczkę, o której wspomniał @Shalom, wybrać Filters i zaznaczyć ptaszkiem Closed Projects.
0

W 2 pytaniu chodzi o to, że jak włączam plik projektowy nad którym wcześniej pracowałem to wyświetla plik .project , a kodu źródłowego nie ma. W gałęzi z lewej strony też nie ma.

1

Musisz ten projekt odpowiednio zaimportować do przestrzeni roboczej Eclipse'a. Robisz to, poprzez wybranie File->Import->General->Existing Projects into Workspace. Gdy wszystko zrobisz tak, jak należy, folder projektu wraz ze wszystkimi zawartymi w nim plikami powinien ukazać się m.in. w Package Explorer.

1

@nowicjusz35 plik .project zawiera tylko jakieś niewielkie metadane. Nie przechowuje źródeł. Jak skopiowałeś sam ten plik to guzik skopiowałeś :D To tak jak za dawnych czasów ludzie kopiowali na dyskietki "skróty" do gierek i się dziwili że u kolegi działało a u nich nie chce.

0

Mam cały folder, tylko po prostu chciałem się dowiedzieć jak to jest. I jeszcze tylko jedno takie pytanie dlaczego jak otworzę tylko plik źródłowy to nie mogę przeprowadzać refaktoryzacji ?

0

W ogóle niewiele możesz, bo eclipse tego nie wspiera. Eclipse wymaga projektu nawet dla 1 pliku źródłowego.

0

To jeśli tylko zgram plik źródłowy i odpale na drugim komputerze to już refaktoryzacji nie zrobię? Czy wtedy utworzyć nowy plik i kod przekopiować ? Tak z ciekawości pytam.

0

Stworzyć nowy projekt i wrzucić tam ten plik.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1