Wątek przeniesiony 2015-03-16 08:04 z Webmastering przez dzek69.

Jak z div zrobić link?

0

Witam
Jestem początkujący jeżeli chodzi o CSS i HTML i mam pytanie odnośnie linku. Jak z div zrobić link ? Czy tak jest poprawnie:

<a href= "asdasdasd "><div class="Me">Strona główna</div></a>

dodanie znacznika <code class="html"> - @furious programming

1

Wydaje mi się, że to co napisałeś jest niepoprawne. Lepszym wyjściem, aby z diva zrobić link jest po prostu ustawienie odwrotne czyli

<div><a href="#">Strona główna</a></div>

.
w stylach CSS ustaw sobie div na position: relative; dodaj do niego wysokość i szerokość, a znacznik a na całą szerokość i wysokość z position absolute; (nie zapomnij o display: block; dla znacznika a).

dodanie znacznika <code class="html"> - @furious programming

2

najprościej robisz z linku diva (element blokowy)

<a style="display"block" href="#">link</a>

;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1