Jak odczytać daną strone bez klikania w link?

0

witam jak mogę metodą echo wyswietlić z podstrony bez wchodzenia w nią daną wartość/text itp?
próbowałem echo "nazwaserwera.pl/?serv=test";
to wyskakuje ten text nazwaserwera.pl/?serv=test nie odcztuje tej strony i jej nie wyswietla

0

@Desu
chce to klikane przerobić zeby działo bez wybierania oraz potwierdzania submit (na bezklikane)
if(empty($_GET['costam'])){
echo "Wybierz costam";
echo "<form action="index.php" method="post">
<select name="costam">
<option value="cola">cola</option>
</select><input type="submit" value="Wybierz">
</form>";
}

0

Też nie do końca rozumiem co dokładnie chcesz zrobić, nawet z tym drugim postem. Zgaduję, że chodzi ci mniej więcej o takie coś:
http://php.net/manual/en/function.file-get-contents.php
albo
http://php.net/manual/en/function.include.php
http://php.net/manual/en/function.require.php

0
Pawilonek napisał(a):

Też nie do końca rozumiem co dokładnie chcesz zrobić, nawet z tym drugim postem. Zgaduję, że chodzi ci mniej więcej o takie coś:
http://php.net/manual/en/function.file-get-contents.php
albo
http://php.net/manual/en/function.include.php
http://php.net/manual/en/function.require.php

chce po prost wywalić ten wybor oraz submit zeby dzialalo bez tego
jezeli wejde na podstrone to Od razu wyswietla bez wybierania oraz potwierdzania.

próbowałem w indexie dodać
headerem ale wtedy działać działa ale adres strony z
costam.pl/?cos=cos
zmienia sie na ten co daje w headerze czyli
costam.pl/?cola=cola

require_once oraz includowanie próbowałem nie działa

0

Przeczytaj swój post mamie albo młodszej siostrze i spytaj czy rozumieją o co ci chodzi. Jeśli nie rozumieją to przeredaguj tak żeby rozumiały. Potem do nas wróc...

0
Shalom napisał(a):

Przeczytaj swój post mamie albo młodszej siostrze i spytaj czy rozumieją o co ci chodzi. Jeśli nie rozumieją to przeredaguj tak żeby rozumiały. Potem do nas wróc...

hahaha ludzie wy macie problem z czytaniem jasno napisalem chce pozbyć się tego
moze pokaze na screnach

chce to wywalić i zeby działało bez tego
user image
jezeli wybiore i klikne wybierz to mi wyswietla zawartość
a chce zeby działało bez tego czyli zaraz po zalogowaniu chce widzieć zawartość bez wybierania z tego user image
oraz potwierdzania kliknieciem na "wybierz"

0

To chyba logiczne, skoro masz po $_GET to w czym problem?

0
Krzywy Kot napisał(a):

hahaha ludzie wy macie problem z czytaniem jasno napisalem chce pozbyć się tego

Skoro tyle osób ma problem ze zrozumieniem ciebie to na pewno nie napisałeś tego jasno...

--

Skoro chcesz wywalić tego selecta to go po prostu wywal i wyświetlaj od razu to co chcesz zamiast tego formularza. Z czym masz problem?

0
nansss napisał(a):

To chyba logiczne, skoro masz po $_GET to w czym problem?

dawałem zamiast _post _get to wtedy nie działała strona

Pawilonek napisał(a):
Krzywy Kot napisał(a):

hahaha ludzie wy macie problem z czytaniem jasno napisalem chce pozbyć się tego

Skoro tyle osób ma problem ze zrozumieniem ciebie to na pewno nie napisałeś tego jasno...

--

Skoro chcesz wywalić tego selecta to go po prostu wywal i wyświetlaj od razu to co chcesz zamiast tego formularza. Z czym masz problem?

w tym ze nie wiem czym mogę tego selecta zastąpić .jakbym wiedział wtedy bym chyba tu nie pisał?

0
Krzywy Kot napisał(a):

w tym ze nie wiem czym mogę tego selecta zastąpić

To w końcu chcesz to usunąć całkiem czy czymś zastępować? A jak zastąpić to jak ma działać to nowe "coś"?

Krzywy Kot napisał(a):

jakbym wiedział wtedy bym chyba tu nie pisał?

Ja wiem? Ludzie mają różne hobby.

0

próbowałem na kilka sposobów

     if(empty($_GET['costam'] == 'costam=cola')){
}

nie wyswietla strony

@ co z tego ze usune selecty to i tak nie będzie wyswietlane tylko będzie to tak wygladało
user image

jak wywale cały kod jak na górze to nie będzie nic wyswietlane

0

Dobra teraz rozumiem o co ci chodzi. Tylko że nie pokazałeś nam kodu który odpowiada za ładowanie treści ;]
Masz w kodzie

if(empty($_GET['costam'])){
                   echo "Wybierz costam";
                   echo "<form action="index.php" method="post">
                   <select name="costam">
                   <option value="cola">cola</option>
                   </select><input type="submit" value="Wybierz">
                   </form>";
}else{
 // TUTAJ COŚ JEST
}

I należy po prostu cały ten blok zamienić na zawartości twojego else. Oczywiście zapewne w tym else użyta jest wartość $_GET['costam'] albo $_POST['costam'] ale skoro jej nie ustawiasz przez formularz to musisz sobie ją hardkodować na coś, u ciebie na cola zapewne

0
Shalom napisał(a):

Dobra teraz rozumiem o co ci chodzi. Tylko że nie pokazałeś nam kodu który odpowiada za ładowanie treści ;]
Masz w kodzie

if(empty($_GET['costam'])){
                   echo "Wybierz costam";
                   echo "<form action="index.php" method="post">
                   <select name="costam">
                   <option value="cola">cola</option>
                   </select><input type="submit" value="Wybierz">
                   </form>";
}else{
 // TUTAJ COŚ JEST
}

I należy po prostu cały ten blok zamienić na zawartości twojego else. Oczywiście zapewne w tym else użyta jest wartość $_GET['costam'] albo $_POST['costam'] ale skoro jej nie ustawiasz przez formularz to musisz sobie ją hardkodować na coś, u ciebie na cola zapewne

za elsem jest

 if($_GET['costam'] == 'cola') {
					  $server = 'nazwabazydanych';
}
0

No to musisz pokazać trochę więcej kodu, bo szklaną kulę zostawiłem w domu. Ewentualnie faktycznie zamień ten cały blok na tą jedną linijkę i sprawdź co sie stanie ;]

0
Shalom napisał(a):

No to musisz pokazać trochę więcej kodu, bo szklaną kulę zostawiłem w domu. Ewentualnie faktycznie zamień ten cały blok na tą jedną linijkę i sprawdź co sie stanie ;]

działa wywaliłem to

<del> if($_GET['costam'] == 'cola')</del> {
                      $server = 'nazwabazydanych';
}

i terqaz dziala mam jeszcze jedno pytanie @Shalom
mógłbyś jeszcze powiedzieć mniej więcej jak mogę zrobić
tylko jezeli mam cole w bazie danych to nam wyswietla inne dane
próbowałem tak

 if($_GET($napoje['cola'] == 'cola'))

ten kod co podałem nie działa bo wyświetla wszystko nawet jak nie mamy w bazie

0

Przykro mi ale znów nie piszesz po polsku. Chodzi ci o to żeby wyświetlać dane tylko jeśli dany produkt (tutaj przykładowa cola) jest w bazie? To raczej powinieneś mieć w zapytaniu do bazy w warunku where

0

Mi to się wydaje, że kolega chciałby, aby treść się zmieniała dynamicznie w zależności od wyboru opcji...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1