Jak dodać TabPage zawierający UserControl?

0
    Private Sub Button3_Click_2(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button3.Click

        Dim myUserControl As New UserControl1()
        myUserControl.TextBox1.Text = szablonik
        Dim myTabPage As New TabPage()
        myTabPage.Controls.Add(myUserControl)
        TabControl1.TabPages.Add(myTabPage)

    End Sub

Witam. Używam tego kodu...Działa on prawidlowo, dopóki limit TabPage nie osiągnie liczby 330, gdy TabPage jest 330 lub większe, to ten kod nie działa czemuś...
Wywala aplikacje, bez żadnego błędu itd....a Wszystko przez tą linijkę (po jej usunięciu nie ma błędu):

     myTabPage.Controls.Add(myUserControl)

gdy zmienie linijkę:

      myTabPage.Controls.Add(myUserControl)

na

      myTabPage.Controls.Add(UserControl1)

to niby działa...ale wtedy nie osiągne tego efektu co chce =/
@kAzek

0

Zrobiłem mniej więcej to co Ty, dodało 2700 zakladek, dłużej nie chce mi się czekać, pamięć: 17M.
Chyba nie mówisz nam wszytkiego ;>

0

napisalem nową aplikację z wykorzystaniem tego kodu....tym razem aplikacja wyrzuca przy okolo 450 zakładkach...
@Wielki Szczur

w załączeniu daje source aplikacji

0

więc problem masz nie z dodaniem swojej kontrolki na TabPage ale z napisaniem aplikacji w której dałoby się dodawać w nieskończoność TabPage'e do TabControl, tak?

0

@Varran
dokładnie....

kod który pokazalem działa...ale niestety do momentu aż ilość TabPage osiągnie pewną liczbę...później aplikacja zaczyna szaleć / wyłącza się - gdy chce dodać ich (TabPage) jeszcze więcej...

I nie wiem w czym tkwi problem..

1

Wywala mi błąd Error creating window handle.
http://stackoverflow.com/questions/222649/winforms-issue-error-creating-window-handle

The windows handle limit for your application is 10,000 handles. You're getting the error because your program is creating too many handles.

28a98d1823.png
Problemem jest to że ty w ogóle próbujesz coś takiego zrobić, a rozwiązaniem nie robić tego.
Po co Ci tyle okien?

0

no właśnie po co tyle zakładek? Jaki masz pomysł na używanie tylu zakładek w TabControl?

0

potrzebne mi to i juz, da sie to jakos naprawic?
@Varran
@dam1an

0

Nie, nie da się.
Przecież nikt nie korzysta z 300 kart naraz, nawet nie ma możliwości znaleźć odpowiedniej karty w zakładkach.

0

A czy widziałeś gdzieś takie rozwiązanie? Masz jakiegoś linka albo screen'a? do programu lub stronki?

0

no nie widziałem..ale cala moja aplikacja opiera się na tym... nie chcialbym jej od nowa pisać ;/

0
kosmita90he napisał(a):

no nie widziałem..ale cala moja aplikacja opiera się na tym... nie chcialbym jej od nowa pisać ;/

Przecież napisanie tego w całości od nowa to jakieś 4 godziny. Możesz nawet użyć BindingNavigatora, żeby to wyglądało prawie jak to, co masz teraz (w sensie przyciski następny/poprzedni obiekt do edycji, nie ta patologia z tabami).

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1