Jak połączyć się z gmailem wykoRZystując phpmailer?

0

witam!
napisałem coś takiego

    require_once("phpmailer/class.phpmailer.php");
            $mail = new PHPMailer();
            $mail->IsSMTP();
            $mail->PluginDir = "phpmailer/";
            $mail->Mailer = "smtp";
            $mail->SMTPSecure = "ssl";
            $mail->Host = "ssl://smtp.gmail.com";
            $mail->Port = 465;
            
            $mail->SMTPKeepAlive = true;
            $mail->SMTPAuth = true;
            $mail->Username = "[email protected]";
            $mail->Password = "test";
            
            $mail->SetLanguage("pl", "phpmailer/language/");
            $mail->CharSet = "UTF-8";
            $mail->ContentType = "text/html";
            
            $mail->From = "[email protected]";
            $mail->Subject = "Aktywacja konta";
            $mail->Body = "Siema siemanko  ęą";
            
            $mail->AddAddress($user_reg->getEmail());
            
            if( $mail->send() )
                echo "Email został wysłany";
            else
                echo "Email nie został wysłany. Powód: ".$mail->ErrorInfo;
                
            $mail->StmpClose;

sprawdziłem wiele przykładów ale żaden nie może mi wysłać emaila mam taki komuikat:
Błąd SMTP: Nie można połączyć się z wybranym hostem. Email nie został wysłany. Powód: Błąd SMTP: Nie można połączyć się z wybranym hostem

jak to ustawić żeby działało? a jesli php mailer nie działa z gmailem to jaką mam alternatywę ??

0

Usuń ssl:// z adresu smtp

0

to w tedy jest taki problem
Błąd SMTP: Nie można przeprowadzić autentykacji. Email nie został wysłany. Powód: Błąd SMTP: Nie można przeprowadzić autentykacji

0

okazało się że to gmail blokuje takie połączenia, ale teraz dowiedziałem się że żeby wysłać masowo emaile to lepiej zrobić email na hostingu gdzie postawie stronę, czyli ten webmail
i mam jak są takie dane

Webmail Address                  http://webmail.freehostingnoads.net
Login Username                    User E-mail Address
Password User                     E-mail Password
POP3/IMAP Host                    mx1.freehostingnoads.net
POP3 Port                           110
IMAP Port                           143
SMTP Host                           mx1.freehostingnoads.net
SMTP Port                            2525
Manage E-mail Accounts        Manage E-mails

i zmienię wszystko host i port, oraz zrobiłem maila i zmieniam username i password, to się nie mogę połączyć??

to też robie phpmailerem czy lepiej z czegoś innego ort!?

0

jest tu kto?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1