Program widoczny nad grą pełnoekranową

0

Siemka, dzisiaj aktualizując AQQ (Męczyło mnie przeszło tydzień i zaktualizowałem by mieć z głowy) wyskoczyło mi okienko z wiadomością, że AQQ w przyszłości będzie prosić mnie o opłaty w zamian będę mieć konto wolne od reklam. Aby się zalogować MUSIAŁEM założyć u nich konto płatności. Stwierdziłem, że poużywam tego do czasu i zrobię sobie prymitywny komunikator na protokole gg z trybem przyjaznym do jednoczesnego pisania i gry. Mój problem się pojawia przy włączonej grze. Szukałem, szukałem i szukałem, forma zawsze na wierzchu działa u mnie jak normalnie pracuję na windowsie, ale nie jak włączę grę. Nie mam, żadnego pomysłu jak mogę uzyskać efekt jak np w overwolfie ? Precyzując gdy zajdzie taka potrzeba jak mogę zawiesić swój program nad odpaloną grą. Mogę dostać jakiś materiał w którym jest mniej więcej opisane jak uzyskać taki efekt ?

0

Nie napisałeś jaka to gra i w jakim trybie została uruchomiona - czy w trybie graficznym, czy okienkowym.

0

Wybacz, tryb graficzny. League of Legends.

0

może coś takiego:

procedure CreateParams(var Params: TCreateParams); override;

procedure TForm1.CreateParams(var Params: TCreateParams);   
begin
  inherited CreateParams(Params);
  Params.ExStyle   := Params.ExStyle or WS_EX_NOACTIVATE or WS_EX_TOPMOST;
end;
1

Nad grą to nic nie da ponad to ten sposób nie działa nawet aby utrzymać okno nad na wierzchu dla wszystkich aplikacji ponieważ jeżeli drugie okno też będzie "zawsze na wierzchu" to jego aktywacja spowoduje że to okno będzie pod nim trzeba by pilnować aby było zawsze na wierzchu i sprawdzać albo timerze albo reagować na komunikaty strzelam w ciemno WM_ACIVATE i/lub WM_WINDOWPOSCHANGED / WM_WINDOWPOSCHANGING. Natomiast na grę która jest na pełnym ekranie i korzysta DirectX takie coś nie zadziała.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1