Nie działa "std::thread" w Code Blocks

0

Mam Code Blocks 12.11
w ustawieniach kmpilatora mam zaznaczone -std=c++0x i -std=c++11
a wywala blad ze : thread is not a member of std....

 
#include <iostream>
#include <thread>
using namespace std;
void fun1()
{
    cout<<"bla1\n";
}
int main()
{
    std::thread t1(fun1);
    t1.join();
    return 0;
}

Ktoś mi poradzi co robic, jak zyc?

0

Bo MinGW dopiero w eksperymentalnym pakiecie wydało thread'a
Z tym powinno działać: http://sourceforge.net/projects/mingw-w64/files/Toolchains%20targetting%20Win32/Personal%20Builds/rubenvb/gcc-4.8-experimental-stdthread/

Tylko że oni spieprzyli w bardziej skomplikowanych przypadkach, co - jeszcze nie rozgryzłem. Więc radzę na razie trzymać się pthread'a lub bibliotek natywnych.

0
_13th_Dragon napisał(a):

Bo MinGW dopiero w eksperymentalnym pakiecie wydało thread'a
Z tym powinno działać: http://sourceforge.net/projects/mingw-w64/files/Toolchains%20targetting%20Win32/Personal%20Builds/rubenvb/gcc-4.8-experimental-stdthread/

Tylko że oni spieprzyli w bardziej skomplikowanych przypadkach, co - jeszcze nie rozgryzłem. Więc radzę na razie trzymać się pthread'a lub bibliotek natywnych.

Tylko że:

NOTE: The codeblocks-12.11mingw-setup.exe file includes the GCC compiler and GDB debugger from TDM-GCC (version 4.7.1, 32 bit).

To nie jest build mingw-w64 od rubenvb tylko TDM-GCC i to 32 bitowe. Wg strony tego wydania: http://sourceforge.net/projects/tdm-gcc/files/TDM-GCC%204.7%20series/ <thread> powinno działać. Tak czy siak zainstalowałbym najnowszą wersję.

Ogólnie straszny chaos jest z tym MinGW. Kilka wersji z różnymi opcjami a jeszcze potem nie działa. Jak to dobrze mieć Linuksa. ;-)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1