ListBox z checkbox

0

Cześć ludziki;
Nie bardzo wiem, jak wrzucić do listbox checkbox (tyle ile będzie irtemów w listbox ) może ktoś pomoże?

0

w delphi jest CheckListBox

0

Czy możesz zadawać pytanie w jakimś języku ludzkim? Bo to co piszesz zawsze można interpretować na wiele sposobów.
Może chodzi ci o: ListBox1.Items.Assign(CheckBox1.Items); a może o zupełnie coś innego.

0

Kurde ale logiczna odp mi sie trafiła Masz katedrę u mnie :p

0

13th_Dragon to nie było do CIebie

0

Zadałem pytanie w jaki sposób dodać do ListBox chechbox'y

0
  1. ja dalej nie wiem o co Ci chodzi
  2. zdajesz sobie sprawę, że możesz edytować swoje posty
0

WIesz co? Jest taki komponent w Delphi Nazywa się ListBox Takia ikonka Listy ...wiesz ? I taka lista ma swoje właściwości a ja ...wyobraź sobie ...chciałbym "ubogacić " owe możliwości o takie coś co w Delphi nazywa się Checkbox i Barrrrrrrdzo bym chciał, aby takich checkboów było tyle ile wpisanych itemów wiesz?:) No...może teraz zajarzy jak nie to proponóję odpoczynek na spacwerku a nie reagowanie jak nie wiem kto na proste posty które bez' łopatologi' trudno Tobie zrozumieć ..Pozdrawiam i życzę Spokojnych Świąt Bożego NArodzenia ... aaaaaaaa dodam To takie święto którego nie ma na zakładkach w Delhi :P

0
Henryk555 napisał(a):

Zadałem pytanie w jaki sposób dodać do ListBox chechbox'y
Odpowiedź jest prosta - nie ma takiej możliwości. No chyba że pisząc to miałeś co innego na myśli. Może zrób obrazek w paint aby pokazać nam co masz na myśli.

Henryk555 napisał(a):

WIesz co? Jest taki komponent w Delphi Nazywa się ListBox Takia ikonka Listy ...wiesz ? I taka lista ma swoje właściwości a ja ...wyobraź sobie ...chciałbym "ubogacić " owe możliwości o takie coś co w Delphi nazywa się Checkbox i Barrrrrrrdzo bym chciał, aby takich checkboów było tyle ile wpisanych itemów wiesz?:) No...może teraz zajarzy jak nie to proponóję odpoczynek na spacwerku a nie reagowanie jak nie wiem kto na proste posty które bez' łopatologi' trudno Tobie zrozumieć ..Pozdrawiam i życzę Spokojnych Świąt Bożego NArodzenia ... aaaaaaaa dodam To takie święto którego nie ma na zakładkach w Delhi :P
No to z tego wynika że pierwsza odpowiedź od @abrakadaber była jak najbardziej trafna - CheckListBox.

0

Człowieku ...zlituj sie nad sobą .... Piszę o tym co nazywa się z angielskiego Combine rozumiesz? Chcę by w listbox ukazały się checkboxy Jeśli jest możliwość by były inne to jest możliwość że i dla checkbox

0

Dopowiem że chodzi mi o to iż widziałem działające radiobox'y

3

prostytutka pajacu jeden rozumiesz co się do ciebie pisze?? CHECKLISTBOX i przestań z tymi pseudo "mondrymi" wypowiedziami bo tylko pokazujesz jakim debilem jesteś

0

Zadałem pytanie w jaki sposób dodać do ListBox chechbox'y

Koledzy tłumaczą Ci od początku wątku, że nie musisz ręcznie dodawać TCheckBox do TListBox, bo w zakładce Additional masz kontrolkę, o wdzięcznej i jakże intyicyjnej nazwie TCheckListBox, może popatrz na zrzut:

Palette_TCheckListBox.png

No to tak właśnie wygląda komponent CheckListBox na palecie komponentów w D7 (w Lazarusie pewnie podobnie, ale po nazwie można się zorientować);

A teraz popatrz jak wygląda i czym się różni TListBox (z lewej) od TCheckListBox (z prawej):

ListControls.png

Widzisz, czy dokładniejszy kurs mam napisać?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1