checkbox

0

Mam checkboxa, jak go zaznacze (kliknięciem) to w okienku textowym zmienia mi się zawartość (używam zdarzenia OnClick), ale jak zrobić, aby po ponownym kliknięciu/odznaczeniu zawartość tego pola textowego znów się zmieniła?

0

if checkedbox1.checked = true then
begin
costam;
end
else
begin
cos tam;
end;
[cya]

0

Nie bardzo rozumiem. Masz zdarzenie w checkboxie OnClick (sam napisales).
Moze chcesz zeby w okienku tekst sie zmienial w zalaznosci od tego czy chcckbox jest zaznaczony czy nie. Wiec w OnClick chceckboxa wpisz:

if CheckBox.Checked then
begin
//...cos tam jesli jest zaznaczony
end
else
begin
//...cos tam jesli nie jest zaznaczony
end;

0

Oj MatroX przecieŻ to samo napisał -T-H-C-

0

Qrcze mialem nie pisac tego postu zeby ktos sie nie pluł, ze nabijam licznik jakimis bzdurami, ale... aaaa spojrz na czas w jakim zostal dodany moj post i post -T-H-C- :-[

0

podziekowal bys a nie sie jeszcze plujesz [krzyk]

0

dzięki wam

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1