Program: Zarządzanie magazynem

0

Chciałbym wykonać taki prosty program,

Zarządzanie magazynem, pisanie faktur, baza klientów, rejestracja sprzedaży.

Czy mogę go napisać w JAVIe? Ma ona odpowiednie możliwości? Tzn. zapis do jakiejś bazy danych, wyszukiwarka produktów itp.

Czy lepiej skorzystać z innego języka?

0

Z tą różnicą że ja nie szukam kogoś kto napisze mi program, tylko chcę zapytać o właściwości języka Java które taki program mogły by obsłużyć.
Czy Java się nadaje do tego typu aplikacji?

0

Nadaje się. Na szybko i najłatwiej będzie napisać właśnie albo w Java, albo w C# (.NET generalnie).

0

pytam pod tym względem, że zlecenie jest to teraz się trzeba doszkolić :D

0
abrakadaber napisał(a):

pytam pod tym względem, że zlecenie jest to teraz się trzeba doszkolić :D

Pomyliły Ci się loginy, czy jak? :D

0
noone_logged_out napisał(a):
abrakadaber napisał(a):

pytam pod tym względem, że zlecenie jest to teraz się trzeba doszkolić :D

Pomyliły Ci się loginy, czy jak? :D

Nie, sorki.. to mi się kontekst pomylił ;-)

0

Mówisz, że java się nadaje. Ja wyglądają bazy danych w Javie? Trzeba instalować jakieś osobne bazy czy takowe oparte są na jakoś plikach itp. ?
Wszystko z założeniem że program jest używany off-line. Bez mysqla itp.

0

Tu znajdziesz trochę informacji o bazach bez baz - http://nosql-database.org/

0

Dzięki za link, przydatny.
Zatem czy dzięki interfejsowi Javy: JDBC będę mógł się połączyć z dowolną bazą która jest dostępna dla Javy tak?

0

Upraszczając - tak :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1